Erdoğan: 'Elinde tezkere olsun ki cevap verebilesin'

Başbakan Tayyip Erdoğan Akçakale’de yaşanan olayı ve meclisten geçen savaş tezkeresini değerlendirdi. Savaşa hayır diyenlere “Savaşa hazır olun” mesajı veren Erdoğan, yine “olağan şüpheliler” haline getirdiği CHP ve medyaya yüklendi.

Başbakan Erdoğan Ataköy İleri Biyolojik Çevre Tesisi'nin açılışında konuştu. Meclis’ten tezkerenin geçiş sürecini değerlendiren Erdoğan, MHP’ye tezkereye verdiği destek için teşekkür etti.

Akçakale'ye düşen top mermisi ve arkasından Türkiye'nin yaptığı misilleme için “Gereği yerine getirildi” diye konuşan Erdoğan, savaş karşıtlarına seslenerek, “Milletin kararlılığını kimse test etmeye çalışmasın. ‘Eyvah bir savaş başlarsa ne olacak!’ diyorlar. Kardeşim sen buna hazır ol. Elinde tezkeren olsun. Olsun ki cevap verebilesin” diye konuştu.

“Biz o kardeşlerimizle birlikte ölürüz”
Akçakale için “Biz orda gidip de Kılıçdaroğlu'nun keyfini mi bekleyeceğiz” diyen Erdoğan, bölgeye heyet göndererek incelemelerde bulunan CHP’yi eleştirdi. “Gittiler de ne oldu, cenazeye katılacaklardı. Yuhalandılar. Çünkü onlarda samimiyet yok. Biz o kardeşlerimizle birlikte ölürüz. O kardeşlerimizin hayat bulması noktasında da mücadele ederiz” şeklinde konuştu.

CHP’ye yüklenmeye devam eden Erdoğan, İstiklal Marşı’ndan bir bölüm okuyarak, “CHP ye diyoruz ki incitmeyin şehitlerimizi, toprak altında kefensiz yatanları. Çünkü onlar bu milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda gözlerini kırpmadan şehit oldular” diye konuştu.

Erdoğan yine ‘bir kısım medya’ya seslendi
Medyaya da yüklenmeyi ihmal etmeyen Erdoğan, “Bir kısım medyaya da söylüyorum. Böyle bir durumda ekonomi tarafında ne olacağını, biz sizlerden daha fazla düşünüyoruz. Biz bu ekonomiyi 230 milyon dolar ile devraldık. 772 milyon dolara her herhalde bu siyasi iktidar getirdi. Bunu milleti ile başardı. Bunu unutmayın” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Umuyorum ki Esed yönetimi aklını başına alır. Hem Türkiye'ye hem de kendi halkına yönelik bu saldırgan tutumundan vazgeçer. Ama milletimiz müsterih olsun. Türkiye hakkını hukukunu çiğnetmeyecektir” şeklinde konuştu.

(soL- Haber Merkezi)