'Erdoğan-Davutoğlu iktidarından Irak Kürdistanı yararlanacak'

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw sitesi, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını değerlendirdiği yazısında "Yurt dışında Erdoğan-Davutoğlu iktidarından en çok Irak Kürdistanı yararlanacak" yorumunda bulundu.

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw sitesi, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını “kritik” bir dönemde üstlendiğine ve Türkiye’nin sınırındaki “iki savaş”a, barış yapması gereken “15 milyon huzursuz” Kürt’ün varlığına ve ekonominin ucuz enerjiye ihtiyacına vurgu yapan bir yazı yayımladı.

'Ucuz enerjiye ihtiyaç var'
Yayımlanan yazıda, “Üç dönemdir başbakan olan Erdoğan’ın devlet başına yükşelişi, Türkiye için kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Ankara’nın, Irak ve Suriye olmak üzere sınırlarında iki savaşı var, 15 milyon huzursuz Kürt'ü ile barış yapması gerekiyor ve Erdoğan’ın hız vermekle övüldüğü ekonomi motoruna yüklemek için ucuz enerjiye ihtiyacı var” ifadeleri yer aldı.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı ve Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığını yürütürken Ankara’nın PKK ile barış arayışı politikasının değişmeyeceğini düşünen Rudaw, “Türkiye dışında ise Erdoğan ve Davutoğlu’nun iktidarından en çok yarar gören, Türkiye ile uzun bir sınırı paylaşan ve en büyük ticaret ortağı olan Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesi olacak” yorumunda bulundu. (ANKA)