Erdoğan: CHP’nin açılımlarına seviniyorum

AKP’nin Kocaeli’de düzenlediği mitingle yerel seçim kampanyasına başlayan Başbakan Erdoğan, mitingte yaptığı konuşmada CHP’nin açılımları için “Bunlar güzel gelişmeler” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Erdoğan, partisinin Kocaeli'de düzenlediği seçim mitinginde konuştu. Erdoğan, CHP'nin Kuran kursu açılımı için "(Her mahalleye Kur'an kursu) diyorlar ya. Ama bunlar güzel gelişmeler. Konuşmaları bile güzel. Rozet takmaları bile güzel. Herhalde AKP'ye kapatma davasını açanlar bunları da seyrediyordur, izliyordur, değil mi?" diye konuştu.

Sefa Sirmen'i eleştiren Erdoğan, "Şimdi ortaya yeni bir durum daha çıktı. Bir zamanlar SEKA'yı kapatıp buraları rant merkezine dönüştürmek isteyen o şahıs, şimdi seçim propagandasında ne diyor? 'SEKA'yı yeniden gazeteler için kağıt üreten fabrikaya dönüştüreceğim' diyor. Böyle bir şeyi zaten yapamazsın, o ayrı bir şey de atı alan Üsküdar'ı geçti. Onu artık yapamazsın, o bitti. O zaman adama sorarlar, '1998'de Özelleştirme İdaresi'ne yazı yazıp buraları villalarla donatmak isteyen, buraları birilerine peşkeş çekmeye çalışan sen değil miydin?" dedi.

Erdoğan, miting meydanındakilere "Fakat dert edinmeyin, aslında ben şuna seviniyorum. Hani 'Her mahalleye Kur'an kursu' diyorlar ya. Ama bunlar güzel gelişmeler. Konuşmaları bile güzel" diye seslendi.