Erdoğan basın özgürlüklerinin sınırını çizdi, ‘kadına şiddet aslında artmıyor’ dedi!

Başbakan Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında kadına yönelik şiddetin daha fazla duyarlılık gösterildiği için artmış gibi göründüğünü ileri süren Erdoğan, İmralı tutanaklarının yayınlanmasının ardından basını hedef alan sözlerini burada da sürdürdü.

Erdoğan partisinin grup toplantısında İmralı tutanaklarını yazan gazeteleri hedef almaya devam ederken, basına özgürlüklerin sınırı olduğunu söyledi. Erdoğan, kadına yönelik şiddete ilişkin de ilginç açıklamalar yaptı.

“Kadına yönelik şiddet daha fazla duyarlılık gösterildiği için artmış gibi görünüyor”
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, iktidarlarında büyük bir hızla artan kadın cinayetlerine ilişkin ilginç ifadeler kullandı. “Şiddet daha fazla duyarlılık gösterildiği için sanki şiddette bir artış varmış gibi gösteriliyor. Geçmişte hiç bir bilimsel istatistik tutulmamış” diyen Erdoğan, kendi dönemlerinde artış olmadığını ileri sürerken, Kadına yönelik şiddeti, kadına kalkan eli şiddetle lanetlediğimizi bunu durdurmak için de her türlü tedbiri alacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyorum. Şiddetin her türlüsü kötüdür. Kadına ve çocuğa şiddet tahammül edilemeyecek bir kötülüktür. Kadına el kaldırmak, kadını katletmek, bazılarının töre adı altında ifade ettiği gibi kahramanlık değil insafsızlık vicdansızlıktır” diye konuştu.

CHP ve MHP'ye sorular
İmralı müzakereleriyle başlayan sürece ilişkin CHP ve MHP’nin açıklamalarına değinen Erdoğan, “CHP ve MHP'nin nerede durduğuna dikkatle bakmanızı öneriyorum. Peki terörü çözmek için ne yaptılar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Hala diyor ki bu işin çözüm yeri parlamento. Samimiysen dürüstsen o üç tane arkadaşını görevlendirelim ne gerekiyorsa yapalım. Bakınız CHP'de Meclis kürsüsünden ırkçılık yapan vekil kazandı CHP böylece aslına rücu etti. CHP 30 yıl boyunca bu işin çözülmemesi için nasıl ayak direttiyse bugün de aynısını yapıyor. MHP aynısını yapıyor” diye konuştu.

Basına ayar vermeye devam etti
Basına yüklenmeyi sürdüren Erdoğan, bu sürece destek vermenin sadece siyasilerin görevi olmadığını dile getirerek şöyle konuştu:
STK’ların da medyanın da görevi. Balıkesir’de İmralı görüşmelerini yayınlayan gazetelerle ilgili sözlerim oldu. Kimse bu sabotajın üzerine gitmiyor. O bildik yazarlar bize basın özgürlüğü dersi vermeye kalkıyor. Sınırsız bir özgürlük olamaz. Kendi özgürlük alanını geçiyorsan mütecaviz olursun.

Medya kendine göre nasıl bir özgürlük alanı ilan ediyorsa biz de hissiyatımızı açıklamak konusunda ve sorumluluk üstlenen insanlar olarak bizler de en az onlar kadar özgürüz. Biz eleştirimizi açık açık dile getiririz. Ama aynı zamanda sansürün karşısında gazetecilerden de önce dururuz. Hiçbir devirde yazamadıklarını yazıyorlar. Biz onlara kürsülerden cevap vermiyoruz. Bunlar gitsinler mahkemelerde cevap versinler. Kimse de mahkemeye gönderme diyor.

Basın özgürlüğü diyenler ABD’ye baksın. Orada medya milli meseleler karşısında milli tavır göstermeyi başarıyor. CHP ve MHP, terör örgütünün bu ülkede siyaseti şekillendirmesine zemin hazırlamışlardır. Aynı şekilde medya kuruluşları yaptıkları yayınlarla terör örgütüne oksijen sağlamıştır. Biz malum medya ile değil, CHP ve MHP ile değil milletimizle yürüyoruz. Biz son noktayı koyuncaya kadar ortada dolaşan her belge, bilgi dedikodudan öteye geçmez. Şu anda dolaşan belgelerin de kimler tarafından nasıl sızdırıldığını kısa zaman içinde açıklarız. Kimin ne söylediğine değil bizim ne söylediğimize bakın.

'Bu süreçte taviz vermeyiz'
Biz az konuşuyor çok iş yapıyoruz. Önüne gelen konuşmaya çalışırsa birisi baltayı taşa vurursa bu kristali kırarız. Biz bu süreci başarıyla bitirmek zorundayız. Biz kanı durdurmak için adeta çırpınıyoruz. Biz bu süreçte hiç bir taviz vermeyiz. Milletin değerleriyle örtüşmeyen hiç bir adımı atmayız. Milletimizin hayır duası bizimle oldukça her tahriki ezer geçeriz. Milletimiz bize güvensin. Şehitlerimizin bize emanetlerini daha da büyütmektir.

(soL - Haber Merkezi)