Erdoğan barış isteyenlere seslendi: 'Ne barışı?'

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da kentsel dönüşüm töreninde yaptığı konuşmada yine savaş çığırtkanlığı yaparak “Hazır ol cenge, Sulh-u Salah istiyorsan” (Barış istiyorsan savaşa hazır ol) dedi.

Başbakan Erdoğan savaş çığırtkanlığı yapmayı sürdürüyor. Emekçileri kent merkezlerinden uzaklaştırmak ve yandaş sermayeye yeni rant alanları açmak için başlatılan kentsel dönüşüm sürecinin açılışında konuşan Erdoğan, “barış istiyorsan savaşa hazır ol” dedi.

"Onların canlarını yakacak şekilde karşılık verdik"
“Öncekilerle de misliyle karşılık verdik. Ama bu defa onların canlarını yakacak şekilde misliyle cevap verdik” diyen Erdoğan, “Suriye’nin Türkiye’ye yönelik mütecaviz tutumunu sürdürmesi hele hele vatandaşlarımızın zarar görmesi bizi karşılık vermeye mecbur bırakmıştır” dedi.

"Barış istiyorsan savaşa hazır ol"
Savaş meraklısı olmadıklarını ileri süren Erdoğan, buna karşın savaştan uzak da olmadıklarını dile getirdi. Bu millet yeri gelmiş kıtalararası savaş görmüş diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Yurtta sulh cihanda sulh, sulhun egemen olduğu yerde olur. Bizim can damarımıza bastıkları zaman o zaman sulh konuşamayız. Hazır ol cenge, Sulh-u Salah istiyorsan (*Barış istiyorsan savaşa hazır ol) denirken, yeri gelir o zaman cenk barışın anahtarı olur.”

"Ne barışı?"
Göz göre göre gelen Akçakale’deki ölümlere Suriyeli silahlı çeteleri barındırarak adeta davetiye çıkaran Erdoğan, “AKP’li bakanların hangisinin çocuğu oraya gidiyor” sözlerine ise şöyle yanıt verdi:

“Benim vatandaşım şehit edilecek, eee? Biz hala barış diyeceğiz, ne barışı? Utanmadan sıkılmadan, bakanların hangisinin çocuğu oraya gidiyor? Bunu söyleyenlere şu cevabı veriyorum. Biz şu anda arazideyiz. Nereye gitmek gerekiyorsa, başta şahsım olmak üzere oraya kadar da gideriz. Böyle şeylerle basit ifadelerle AKP iktidarını test etmeye ana muhalefetin gücü yetmez.”

Bölgede ve dünyada barışın hakim olmasından yana olduklarını belirten Erdoğan, Suriye’de tek bir kardeşlerinin dahi kanının akmasının istemediklerini söyledi.

“Türkiye kararlılığını kapasitesini test etmeye kalkanlar için, ölümcül bir hata içerisine girerler. Biz blöf yapmıyoruz. Boş atıp dolu tutmak gibi bir şeyin peşinde de değiliz. Biz bu meselenin takipçisi olacağız” diyen Erdoğan, CHP’ye seslenerek “MHP gibi davran el ele verelim” diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)