Erdoğan: Adam satan, ispiyoncu, ırkçı Pensilvanya

Diyarbakır'da düzenlenen seçim mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefete ve Cemaat'e sert sözlerle yüklendi. Erdoğan düne kadar beraber hareket ettiği Fetullah Gülen hakkında "Hayatı ispiyonla, adam satmakla, sırttan adam hançerlemekle geçmiş, ırkçı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı seçim mitinginde "Çatışmalardan, zulümden, yasaklardan, işkencelerden medet uman ne kadar odak varsa şu anda yine bir araya geldiler" dedi.

Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Diğer partilere yüklenen Erdoğan, "Kürt kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, yıllarca bu topraklara, kimliklere, inançlara zulüm uygulayan, her darbenin arkasında duran CHP sahnede. Milliyetçiliği ırkıçlık olarak anlayan MHP sahnede. Gerilim siyasetinden medet uman, kandan, gözyaşından medet uman HDP sahnede. 10 yıllardır manşetlerinden ırkçılık akan, kan akan, şiddet akan medya yine sahnede" diye konuştu.

AA'nın haberine göre, Fetullah Gülen'e de sert eleştiriler yapan Erdoğan, "Onlarla birlikte Onlarla birlikte hayatı fitneyle geçmiş, hayatı ayrımcılıkla, ispiyonla, adam satmakla, sırttan adam hançerlemekle geçmiş, ırkçı Pensilvanya sahnede. Pensilvanya sahnede" dedi.

Erdoğan ayrıca Cemaat'i hedef göstererek, "1992'de nevruzda 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa 17 Aralık darbe girişiminin arkasında da o var" ifadelerini kullandı.