Erdoğan: Acil anayasal tazelenme talepleri var

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde konuşan Başbakan Erdoğan, acil anayasal tazelenme için taleplerin olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Anayasa Mahkemesi'nin 47. kuruluş yıldönümü ve mahkemenin yeni hizmet binasının açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğini gündeme getirdi. Erdoğan "Toplumsal gelişme, demokratikleşme, insan hak ve özgürlükleri gibi temel alanlarda katettiğimiz mesafe kaçınılmaz olarak bazı anayasal düzenleme taleplerinin doğmasına vesile olmaktadır. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum budur. Acil bir anayasal tazelenme için talepler var" dedi.

Temel hak ve özgürlüklerin "anayasal güvence altına alınmadığı bir toplumda" kalkınmadan söz edilemeyeceğini belirten Erdoğan "Cumhuriyetimize de demokrasiye de laikliğe de sahip çıkmalıyız. Milletimizin yargıya olan güvenini de bu şekilde koruyabiliriz. Anayasa Mahkemesi'nin mevcut yapısının günümüzde eksik kaldığı yönünde düşünceler son günlerde konuşuluyor. Mevcut yasanın değiştirilmesinin, en başta Anayasa Mahkemesi için yararlı olacaktır. Biz her türlü değerlendirmenin özgürce tartışılmasından, yapıcı bir şekilde ele alınmasından yanayız" dedi.