Erdoğan: 17 Aralık fezlekelerinde benim de adım var

Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonu sırasında polis tarafından kendisi hakkında iddianame hazırlandığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran’da seçimlerin tekrarlanacağı Yalova’daki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AKP mitingine katıldı. Mitingde yaptığı konuşmada Erdoğan, 17 Aralık operasyonu ile ilgili polis fezlekelerinin eline geçtiğini ve kendisi hakkında iddianame hazırlandığını açıkladı.

Erdoğan şunları söyledi:

"O tutanaklar polis fezlekeleri şimdi elime geçti. Şimdi benim için de ne vardı biliyor musunuz, 'dönemin Başbakan'ı' lafı geçen iddianame hazırlamış polis benim için. Şimdi bu iddianameyi hazırlayan o güvenlik mensuplarına sesleniyorum. Siz bunu 17 Aralık öncesinde hazırladınız. 17 Aralık... Aralık geçti, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs... Mayıs da bitiyor. Yahu senin 'dönemin Başbakan'ı' dediğin Tayyip Erdoğan bak hala burada. Sen nasıl bir polissin? Nasıl böyle bir şey yaparsın? Çünkü Pensilvanya böyle talimat vermiş. Bunlar zannediyorlardı ki, 17 Aralık darbesiyle başarılı olacağız, hukuk darbesiyle de bunu tamamlayacağız ve Başbakan'ı indireceğiz ve ardından da hükümeti kuracağız. Buna inandılar."