Erdal Eren’in ağabeyinden Erdoğan’a yanıt: Hayır!

Başbakan Erdoğan’ın gözleri yaşlı ismini andığı, 12 Eylül’de yaşı büyütülerek asılan devrimci Erdal Eren’in ağabeyi Erkan Eren, Erdoğan’a yanıt verdi: “Referandum öncesi kullanıyorlar. ‘Hayır’ oyu vereceğim.”

12 Eylül darbesinin ardından 18 yaşından küçük olduğu için yaşı kağıt üstünde büyütülerek asılan devrimci Erdal Eren’in ağabeyi Erkan Eren, internethaber sitesine konuştu. Erkan Eren, dün yaptığı konuşmada aralarında Erdal Eren de bulunan devrimcilerin adlarını anan Erdoğan’a yanıt verdi.

Erkan Eren şunları söyledi: “Bu sözleri samimi bulmuyorum. Referandum öncesi kullanıyorlar. 12 Eylül’ü yapanların yargılanmasını isterim. Gönül isterki böyle olsun. Tek başına bu madde gelse önüme evet derim. Meclis'e de tek başına bu maddeyi getirse kimse hayır demez. Ama öyle değil. Referandumda asıl yapılmak istenenler başka. Diğer maddeleri geçirmek için bunu kullanıyorlar. O nedenle bu referanduma evet oyu vermek vicdanımı rahatsız eder. Çünkü yapılmak istenenler başka. O madde sadece başka şeyleri gizlemek için öne çıkarılıyor. Gerçek amaç olarak bunu görmüyorum. Esas başka bu da ancak çeşnisi.”

(soL – Haber Merkezi)