Erbakan'ın çocukları miras kavgasında

Geçtiğimiz günlerde Oğuzhan Asiltürk’ün toplanılan “cihat paralarını” Erbakan’ın çocukları zimmetine geçirdi açıklamasının ardından şimdi de Zeynep Erbakan, mirastan yeterince pay alamadığını iddia ederek, kardeşleri hakkında dava açtı.

Siyasal islamcı hareketin Müslümanlardan topladığı paraları kendileri için kullandığını bir kez daha gözler önüne seren “cihat paraları” tartışmalarına Erbakan’ın kızı Zeynep Erbakan da katıldı ve mirastan yeterince pay alamadığını söyledi.

“10 milyon lira ve yalıyı eniştem zimmetine geçirdi”
Saadet Partisi üyesi olan eski bakanlardan Oğuzhan Asıltürk’ün “cihat paralarını Erbakan’ın çocukları zimmetine geçirdi” açıklamasının ardından şimdi de Zeynep Erbakan, mirastan yeterince pay alamadığını söyledi.

Necmettin Erbakan’ın büyük kızı Zeynep Erbakan, “mirastan payını yeterince alamadığını ve kardeşlerinin mal kaçırdığını” ileri sürerek, kardeşi Fatih Erbakan ve Rabia Elif Erbakan Altınöz ile eniştesi Mehmet Altınöz hakkında dava açtı.

Erbakan’ın sağlığında SP’nin iki numaralı ismi olan Oğuzhan Asiltürk’ün öne sürdüğü “partinin topladığı cihat paralarının Erbakan’ın çocukları zimmetine geçirdi” iddiası, İslamcıların Müslümanlardan topladığı paraları iç etmeye dayanan kirli “geleneğini” akla getirdi.

Zeynep Erbakan, eniştesi Mehmet Altınöz’ün bankalarda 10 milyon lira parasının, Boğaz’da da babasının şirketinden kalma yalısının bulunduğunu ileri sürdü.

Büyük miktarda tapu ve nakdi varlık edindiler iddiası
Yapılan suç duyurusunda “Erbakan’ın vefatının ardından geçen süre zarfında şüphelilerin, Züheyra Zeynep Erbakan’a intikal ettirilenler haricinde mirasla edindikleri veya Erbakan’dan kendilerine geçirilen herhangi bir mal varlığı bulunmadığını iddia etmelerine rağmen ciddi birtakım gayrimenkullerin tapuda adlarına kayıt edildiği ve bankalardaki nakdi varlıklarının arttığı duyumları alınmıştır” denildi.

Erbakan’ın vefatından önceki bir yıl içinde ve sonrasındaki dönemde şüphelilerden olan Rabia Elif Erbakan Altınöz, Muhammet Ali Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz’ün banka hesaplarında çok ciddi artışlar olduğu vurgulandı.

“Erbakan’ın mal varlığı içinde yer alan MİLDA Kağıt A.Ş. ve Konya Un Sanayi İşletmeleri ve Tic. Ltd. Şti.’nin asıl sahibi dolaylı olarak Erbakan olmakla birlikte bu şirketler de emanetçi olarak üçüncü kişilerin üzerinde tutulmuştur” denilen suç duyurusunda, bu emanetçilerin de sustuğu belirtildi.