Engin: Nezaket ziyareti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ankara'ya geldiğinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerine nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, '' Tabii ki bu ziyaret sırasında gündem hakkında kendilerine kısa bilgiler arz ettik'' dedi.

ANKARA - Engin, HSYK üyelerini Adalet Bakanlığı ek binasındaki yerlerinde ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanlığındaki rutin işleri için Ankara'ya geldiğini belirten Engin, özellikle yeni mali yıl ve yeni yıl sebebiyle Adalet Bakanlığının birçok üniteleriyle idare ve mali nitelikteki rutin işleri olduğunu söyledi.

Engin, ''Bunlar her zaman gelip gittiğimiz ve bakanlığın ilgili üniteleriyle görüştüğümüz rutin işlemlerdir. Biz Ankara'ya o vesileyle geldik. Her zaman mutat olarak adetimizdir. Ankara'ya geldiğimiz zaman Adalet Bakanlığı'ndaki bu işlerimizin yanı sıra değerli Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerimize de nezaket ziyaretinde bulunuruz. Bugün de Kurulda bulunmamızın sebebi nezaket ziyaretidir. Tabii ki bu ziyaret sırasında gündem hakkında kendilerine kısa bilgiler arz ettik. Bundan ibarettir'' diye konuştu.

''Ergenekon soruşturması ile ilgili bilgi mi verdiniz?'' sorusuna Engin, ''Güncel olaylarla ilgili olarak tabii ki...'' yanıtını verdi.

''Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz hakkında herhangi bir soruşturma söz konusu mu?'' sorusu üzerine Engin, ''Hayır. Bunun haricinde başka bir bilgi söz konusu değil'' dedi. A.A.