Emniyet'ten "terör" eğitimi

Burdur Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi, Cumhuriyet Lisesi’ndeki öğrencileri toplayarak, “terörizm” dersi verdi. Emniyet tarafından izlettirilen CD’de, 1 Mayıs’ların meşru olmadığı söylenirken, “terörün baş nedeni” olarak sol akımlar gösterildi.

soL (Burdur) Terörle mücadelenin "yeni patronu" AKP, Fethullah desteği ile yetiştirdiği Emniyet kadrolarını lise öğrencilerinin üzerine salıyor. Burdur Emniyeti, Cumhuriyet Lisesi'nde dersten çıkardığı öğrencilere zorunlu "terör" eğitimi verdi. Emniyet'in, "terörizm eğitimini" Burdur'daki tüm liselerde vermeyi planladığı öğrenildi.

Olay üzerine harekete geçen okulun öğretmen, veli ve öğrencileri, bugün konu hakkında bir basın açıklaması yapacak.

Katılmayana disiplin cezası
Burdur Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi tarafından önceki gün dersleri bölünen öğrenciler, özel olarak hazırlanmış bir CD eşliğinde "eğitim"den geçirildi. Terörün Türkiye'deki tarihsel gelişiminden söz edilen CD'de, "terörün baş nedeni" olarak sol akımlar gösterildi, lise öğrencilerinin, sol eğilimli dergiler ve gazeteler yoluyla "ayartıldığı" iddia edildi.

Görüştüğümüz Burdur Cumhuriyet Lisesi'nde okuyan öğrenciler, dersin ortasında sınıflardan çıkartılarak "bilgilendirme"' toplantısının olacağı salona götürüldüklerini, bu konferansa katılmazlarsa, disiplin cezası alabileceklerinin söylendiğini ifade ettiler.

Öğrencilerle birlikte salona inen öğretmenler, "nazik bir dille" dışarı çıkartıldılar. Öğrencilere dersin konusunun 'terörizm' olduğu söylendi.

"Terörizmin arkasında sol var"
Verilen "eğitim" iki bölümden oluşuyor: "80 öncesi ve sonrası." 1980 öncesinde ülkede sağ-sol çatışması yaşandığı ve bunun tek nedeninin sol olduğu, 80 sonrasında ise aynı provokasyon ortamının PKK tarafından sürdürüldüğü söyleniyor. Ardından, Taksim'deki 1 Mayıs'lardan görüntüler eşliğinde, Taksim'de 1 Mayıs kutlamanın da bir provokasyon olduğu, 1 Mayıs'ların meşru olmadığı ve solun ortamı germek için gerçekleştirdiği bir terör eylemi olduğu anlatılıyor.

Burdur Lisesi'ndeki öğrencilerin velileri, durumu basın kuruluşlarına ve TBMM'deki milletvekillerine de ileterek, konunun İçişleri Bakanlığı'ndan ve Emniyet Teşkilatı'ndan sorulmasını talep ettiler.

Eğitim-Sen Burdur Şubesi, bugün Emniyet'ten söz konusu CD'nin kendilerine iletilmesini isteyecek. Aralarında Yurtsever Cepheli Liseliler'in de yer aldığı öğrenciler, öğretmenler ve Eğitim-Sen, bugün okul önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacaklar.