Emniyet, Ethem Sarısülük'ü vuran polisin adını vermemekte direniyor!

Ethem Sarısülük'ü vuran polisin görüntüleri dün net şekilde ortaya çıktı ancak emniyet o polisin adını vermemekte direniyor.

Savcılık, Ankara’da Ethem Sarısülük’ü vuran polisin adını ve olay görüntülerini Emniyet’ten bir hafta önce istedi. Ancak savcılığa hala hiçbir bilgi iletilmedi...

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre, Avukat Bayraktar, savcılığın Emniyet’ten olay yeri görüntüleri ile ateş eden polisin ismini bildirmesini istemesinin üzerinden ise 7 gün geçmesine rağmen Emniyet’ten savcılığa herhangi bir yanıt gelmediğini söyledi: “Belli ki Emniyet, önümüzdeki günlerde ortamın daha da sertleşeceğini öngörüyor ve bir polisin tutuklanmasının diğerlerini de korkutacağını düşünerek bu bilgileri göndermiyor.”

Ailenin avukatı Kazım Bayraktar, bilirkişi raporu ve tanık anlatımlarına göre Ethem’e ateş eden tek bir polis olduğunu belirterek, “Emniyet Müdürlüğü ateş eden polisin kim olduğunu biliyor fakat kimliğini açıklanmıyor. Emniyet suçluyu saklıyor ve gizliyor. Emniyet Müdürlüğü suç işlemekten vazgeçsin. O polisi teslim edin” dedi.

Abi Mustafa Sarısülük, kardeşinin durumuna ilişkin, “Beyin ölümü yok ama doktorlar bu şekilde 1-2 gün daha yaşayabileceğini söyledi. Beyindeki yaralanmaya karşı vücuttaki direnç azalıyor” dedi.