EMEP Ankara'da Büyükşehir için aday çıkarmayacak

Emek Partisi, "Ankara için Biz de Varız Platformu"nda birliktelik sağlanamadığı için platformdan çekildiklerini ve Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmayacaklarını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, "halk güçlerinin ortaklaşması sağlanamadığı için" Büyükşehir Belediyesi'nde aday çıkarılmayacağı ifade edildi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya tarafından yaptığı açıklamada, 29 Mart yerel seçimlerine olağan olmayan koşullarda girildiğini söylerken, EMEP'in, süreci sadece yerel yöneticileri belirlemekle sınırlı bir seçim süreci olarak ele almadığını belirtti. Kaya açıklamasında bu dönemi "sermayenin ve onun partilerinin ekonomik krizi bahane ederek emekçi halka yönelttiği yeni saldırılara karşı halkın aydınlatıldığı, halkçı-demokratik yerel yönetim anlayışının anlatıldığı bir süreç olarak değerlendirdiklerini" söylerken, "Ankara için Biz de Varız Platformu"nda da bu fikirle yer aldıklarını, ancak istenen birliktelik sağlanamadığı için platformdan çekildiklerini kaydetti.

Kaya, biraraya gelinen çevrelerle genel bir anlayış birliği sağlansada, ortak bir aday etrafında en geniş birliktelik sağlanamadığı, bunun için de, EMEP'in Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmayı doğru bulmadığını söyledi.