'Elime taş geldi': Katil polis taktiği Arınç'tan mı aldı?

Ethem Sarısülük'ü katleden polis Ahmet Şahbaz, "Bileğime gelen taş nedeniyle namlunun pozisyonu değişip maktulün kafasına doğru yönelmiş olabilir" dedi. Bu ifade Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamasını akıllara getirdi: "eline taş gelmiş olabilir..."

Ethem'in katili Ahmet Şahbaz'ın ifadesi ortaya çıktı. Bu ifadelerle Arınç'ın dünkü konuşmaları hatırlandığında katilin taktiği kimden aldığı da ortaya çıkmış oldu.

soL gazetesinin haberine göre, savcılık ifadesinde önce namluya mermi sürmediğini söyleyen Şahbaz, saldırının devam etmesi üzerine namluya mermi sürdüğünü söyledi. Şahbaz, toplam 3 el ateş ettiğini, bu esnada bileğine taş gelmesi nedeniyle “stabilitesinin” bozulmuş olabileceğini ifade etti ve “Göstericiler halen taş atmaya devam ediyordu. Kendimi korumak kastıyla hareket ettim. Silah kullanma şartlarının oluştuğunu düşünüyorum” dedi.

‘Ethem Sarısülük’ü katleden polisin tutuksuz yargılanması’ sorusu üzerine Arınç şöyle konuşmuştu:

Bu konuyla ilgili soruşturmanın yapıldığını ve iddialar neticesinde polis kurşunuyla yaralanmış ve ölmüşse bu işin peşinin bırakılmayacağını daha önceki toplantıda da söylemiştik. Bir polis memurunun tabancasından çıkan kurşunla ölmüş olabileceği konusunda yargıda bir gelişme olmuştur. Polis memurunun tutuksuz yargılanması yargı sürecinde aklandığı anlamına gelmez. Niçin tutuksuz yargılanmasına karar verilmiştirin izahı, toplanan delillerle ve olayı kaydetmiş olan kameralarla belki şu şekilde olabilir. Kalkanı göstericiler tarafından alınmış, vücuduna 33 adet taş isabet etmiş. Havaya 2 el ateş etmiş, üçüncü el sırasında eline gelen bir taş neticesinde olayın meydana gelmiş olabileceği… Eğer yargı sürecinde olayın bilerek ve kasten gerçekleştiği ortaya çıkarsa ona göre karar verilecektir. Bir yurttaşımızın ölmesini kesinlikle istemezdik, kendisine rahmet diliyoruz. Olayın nasıl meydana geldiği yargı sürecinde ortaya çıkacaktır.

(soL - Haber Merkezi)