El Meyadin: IŞİD, Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk askerlerini rehin aldı

IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan Türk askerlerini rehin aldığı iddia edildi.

Güncelleme 00:14

Hürriyet’e konuşan Genelkurmay’daki "güvenilir" bir kaynak, “Haber gerçek dışı” dedi.


Güncelleme 22:30

El Meyadin'in bölgedeki muhabiri Dima Nasif ise aktardığı bilgide "20 asker tutuklandı" dedi.


Güncelleme: 22:04

Muhalif yanlısı Havasmart radyosundan ise şu bilgi geçildi: "IŞİD, Süleyman Şah'daki 30 askeri tutukladı. Havasmart'ın bölgedeki muhabiri IŞİD kaynağından aldığı bilgilere göre IŞİD örgütü 30 askeri, hava saldırılarına hedef olmamaları için uzak bir bölgeye taşıdı. Askerler direniş göstermeden teslim oldu.''

Radyonun bölgedeki muhabiri Yahya Abdurrahman ise, "IŞİD Türk hükümetini uyarıp askerlerini çekmesini istedi. Şu an IŞİD türbeyi ele geçirdi ve askerleri başka bir yere götürdü" bilgisini geçti.


Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan Türk askerlerinin IŞİD tarafından rehin alındığı iddia edildi. İddia, Lübnan'dan yayın yapan El Meyadin kanalına ait. Kanal, geçtiği haberde "IŞİD, Halep'in kuzey kırsalındaki Menbic'de bulunan Süleyman Beg Türbesini koruyan muhafızları tutukladı" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki tek vatan toprağı larak da bilinen Süleyman Şah Türbesi'ne bir süredir IŞİD'in yakın bölgeleri ele geçirdiği biliniyor. Türbeye giden en kritik boğaz sayılan Cadde Köyü de IŞİD'in elinde bulunurken, türbede bulunan 36 askerin de IŞİD'le yakın mesafede olduğu kamuoyunda dile getirilmişti.

Ayrıntılar gelecek.