Eksik belgeyle tekzip kararı aldırmış

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın eksik belgeyle tekzip kararı aldırdığı ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) Günlerdir tartışmalara neden olan Akman'ın sahte belgeyi kamuoyuna sunduğu iddiasında bugun yeni bir gelişme daha yaşandı. CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar'ın açıkladığı son belgeye göre, RTÜK Başkanı Akman, Almanya'ya girişine engel olmadığına dair orijinal olmayan, bir paragrafı gizlenmiş ve Türkçe çevirisi yapılmış belgeyle 18 Eylül 2008 yılında Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu ve bu belgeyle tekzip kararı aldırdı.

Akman, Almanya'nın Main Taunus Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi'nden alarak kamuoyuna açıkladığı belgede eksik olduğunu dün kabul etmiş, ancak belgeyi hiçbir resmi kurumla paylaşmadığını iddia etmişti. Akman, "Hiçbir resmi kuruma verilmeyen, hiçbir resmi kurumla paylaşılmayan, tamamen kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik ve şahsım tarafından istenen bir belgede herhangi bir tahrifat yapılmadan kamuoyuyla bilgi paylaşılmasına rağmen, açıklamadığım ikinci paragrafı sanki belgede bir tahrifat yapılmış gibi kamuoyuna sunuyor olmayı bu insanlar nasıl içlerine sindiriyorlar anlayabilmiş değilim" demişti.

Akman hakkında ortaya çıkan son belge ile Akman'ın dün kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve gerçeği gizlediği ortaya çıkmış oldu.

RTÜK Başkanı Akman'ın Almanya'da kurulan yapı kooperatifinin fahri üyesi olup olmadığı konusu da gündemi meşgul ediyor. Akman'la ilgili canlı yayına bağlanan araştırmacıların iddiasına göre, Akman fahri üye değil, fiilen yöneticiydi ve 3 yıl görevde kaldı. Kooperatifin mağdurlarının bir kısmını temsil eden avukat, bu işten 8-10 milyon euro haksız kazanç elde edildiğini iddia etti.

Bugün Almanya'dan CNN TÜRK yayınına katılan başka bir mağdur Hasan Kılıç ise Akman'ın 2001 ya da 2002 yılında, Ramazan ayında Stuttgart'taki Fatih Camii'ne gelerek cemaate seslendiğini, ekonomik ve dini konularda konuştuğunu ve üyeliğe teşvik ettiğini belirtti.

Hasan Kılıç, Akman'ı tanıdıklarını ve ismine güvenerek üye olduklarını, daha sonra ise 20 bin euro para kaybettiğini iddia etti. Kılıç, katıldığı programda "Paramı geri istiyorum" dedi.