Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan coştu: IMF'ye harçlık verecek durumdayız

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AKP iktidarında borçların tavan yapmasına aldırmayarak yine hayal dünyasına daldı. Çağlayan, “IMF'ye cep harçlığı verecek durumdayız” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, partisinin Mersin'de düzenlediği siyaset akademisi toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Çağlayan IMF hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"IMF'ye cep harçlığı verecek durumdayız"
Çağlayan, geçmişteki bazı siyasilerin ülkesindeki maaşları dağıtabilmek için IMF'den 1 milyar dolar borç alabilmek adına kapı, kapı dolaştırdığını belirtti. Çağlayan, "Şimdi IMF'ye 5 milyar dolar cep harçlığı verecek konuma geldik. Türkiye, IMF'ye olan borcunun büyük bir bölümü ödedi. Kalan az miktarı da en kısa sürede ödeyerek borçsuz duruma geleceğiz. 10 yıl önce IMF'den borç alan Türkiye'nin IMF'ye borç verecek konuma geldi. Türkiye alan el değil, veren el olacak" diye konuştu.

Sinop ve Samsun değerlendirmesi: Tek devlet, tek bayrak...
Bakan Zafer Çağlayan, gazetecilerin sorusu üzerine Sinop ve Samsun'da meydana gelen olayları değerlendirdi. Çağlayan, şunları söyledi:

"Bu iki ilimizde yaşanan olaylar bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik hareketlerdir. Bunları kabul etmiyoruz. Düşüncesi, görüşü ne olursa olsun. Dinleyeceksiniz. Siz de konuşacaksınız, karşınızdakini de dinleyeceksiniz. Birbirimizi dinleyerek, anlayarak, tartarak, meseleyi çözebiliriz. Bizi birbirimize bağlayan tartışılmaz değerler bellidir. Tek devlet, tek bayrak ve bölünmez bütünlüktür. Bizi birbirimize bağlayan unsur bunlardır. Birbirimize saygı gösterdiğimiz sürece, Türkiye sorunlarını çözecektir. Bakın bu işi çözmüş olan Türkiye'yi evelallah kimse tutamaz. Öylesine bir yapıya sahibiz ki tutana aşk olsun. Bunu ortaya koyduk. Türkiye'yi antidemokratik yollara sokmak isteyenlerden, hesap sorulan bir dönem ve anlayış içerisindeyiz. Artık öyle rüyasında görüp sabah kalkıp ihtilal yapma dönemi sona ermiştir. Millet getirir millet götürür. Demokrasiyi hazmedeceğiz. Demokrasiyi özümseyeceğiz. Başbakanımızın da söylediği gibi söz de milletin karar da milletindir.

(soL - Haber Merkezi)