Egemen Bağış: En Atatürkçü biziz!

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Biz demokrasiye ve çağdaşlığa inanıyoruz. Biz Atatürkçülüğün nutuk atmakla değil, Atatürk'ün yaptığı gibi yollar, hastaneler, okullar yaparak, eğitime önem vererek çocuklarımızı yarınlara hazırlayarak Atatürkçülük olacağına inanıyoruz. Onun için iddia ediyorum, Türkiye'nin en Atatürkçü partisi biziz” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başmüzakereci Bağış, Muğla'da dinlenme tesisinde partililerle bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklenen Bağış, "Bunlar her şeyi bildiklerini zannederler, nutuk atmaktan ve çetelerin avukatlığını yapmaktan başka bir şey bilmezler" dedi.

AKP hükümeti olarak Muğla'yı önemsediklerini anlatan Bakan Bağış, "Muğla'da çok uzun yıllardır nerdeyse 40 yıldır bir zihniyetin daha fazla ağırlıkla seçildiğini görüyoruz. Ama o zihniyetin Muğla'ya hak ettiği hizmeti vermediğini görüyoruz. Biz Muğla'ya hak ettiği hizmeti vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Çetelerin avukatlığına ve karamsar tabloların devamına karşıyız" açıklamaları yapan Bağış, "Biz demokrasiye ve çağdaşlığa inanıyoruz. Biz Atatürkçülüğün nutuk atmakla değil, Atatürk'ün yaptığı gibi yollar, hastaneler, okullar yaparak, eğitime önem vererek çocuklarımızı yarınlara hazırlayarak Atatürkçülük olacağına inanıyoruz. Onun için iddia ediyorum, Türkiye'nin en Atatürkçü partisi biziz. Türkiye'de yoksula yardım yapan, fakirlere destek olan, çocuklara kitap dağıtan, hastaneleri tüm vatandaşlara açan, yani sosyal demokrasinin gereğini yapan parti olarak bugün Türkiye'deki siyasi partilerin hepsinden daha sosyal demokratız. Türk dünyasının tamamını gezen ilk Başbakan'a sahip bir parti olarak biz Türkiye'nin Avrasya'nın parlayan yıldızı olmasını sağlayarak Türkiye'nin en vatansever, en milliyetçi partisi aynı zamanda AKP'dir" dedi.