Ege Üniversitesi hakkında ÜKD'den suç duyurusu

Üniversite Konseyleri Derneği, Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün türbanlı öğrencileri derse almadığı iddiasıyla 3 ay görevinden uzaklaştırılmasına karşı Ege Üniversitesi Rektörlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün türbanlı öğrencileri derse almadığı iddiasıyla İslamcı basının hedef göstermesi ve bir öğrencinin dava açmasıyla YÖK kararıyla görevinden 3 ay uzak uzaklaştırılmasına karşı Üniversite Konseyleri Derneği, Ege Üniversitesi Rektörlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü hakkında suç duyurusu
Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün "türban" uygulaması ile ilgili suç duyurusunda bulundukları İzmir Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ÜKD üyeleri, AKP'nin saldırıları karşısında üniversitelerin kolay teslim olmayacağını vurguladı.

"Üniversite eğitimcileri üzerinde baskı oluşturuluyor"
ÜKD adına basın açıklamasını Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. İzge Günal yaptı. Rennan Pekünlü'ye yapılan saldırıların tek olmadığını söyleyen Günal, AKP'nin YÖK aracılığıyla üniversitelerde yürüttüğü bu saldırılarının sahte evraklarla, davalarla, soruşturmalarla üniversite eğitimcileri üzerinde baskı oluşturduğunu anlattı.

Rektörlük, "Türbanla girmek yasaktır" yazısı astırmıştı
Bir gazetecinin ''bu tutumu rektörlük seçimlerine bağlıyor musunuz?'' sorusu üzerine Günal, ''Tabiki bununla da ilgisi var, Ege Üniversite Fen Fakültesi binasına rektörlük tarafından ''Türbanla girmek yasaktır'' yazısı asılmıştı fakat daha sonra Zaman gazetesinin haberi üzerine yazı kaldırıldı, üstüne bir de Üniversite Rektörü türbanlı öğrencilerle yanyana fotoğraf çektirdi'' dedi.

"Üniversiteler kolayca teslim olmayacak"
AKP'nin 4+4+4 ve kürtaj yasasına, parasız eğitim pankartı açtığı için hapse mahkum edilen öğrencilere, sağlıkta dönüşüm eylemine katıldığı için tutuklanan tıp öğrencilerine değinen Günal, AKP'nin bu saldırılarının karşısında ne üniversitelerin ne de üniversite eğitimcilerinin yalnız olmadığını, üniversitelerin kolayca teslim olmayacağını vurguladı.

(soL - İzmir)