Efkan Ala: Sokağa çıkanların sorumluluğu HDP’nin üzerinde

çişleri Bakanı Efkan Ala, HDP’nin ‘1 Kasım Dünya Kobani ile Dayanışma Günü’ için yaptığı çağrıya yanıt vererek, insanların yasadışı yollarla sokağa çağırıldığını iddia etti. Ala, eylemlere katılacakların sorumluluğunun HDP’nin üzerinde olduğunu söyledi.

HDP-DTK-DBP Eş Genel Başkanları ve HDK Eş Sözcülerinin 1 Kasım’da Kobane için yapılacak gösterilere katılım ve etkinliklerde şiddeten uzak ve barışçıl bir ortam çağrısına Bakan Ala’dan sert bir tepki geldi.

“HDP yine yasadışı yollara çağrı yapmışır. İnsanları sokağa çağırmak bizim kanunlarımıza aykırıdır” diyen Alan, “Sokağa çıkan çocukların sorumluluğu HDP’nin üzerindedir. Biz bu çağrıya vatandaşlarımızın uymamalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.

‘Gerekli tedbirleri alacağız’
Bakan Ala, bütün vatandaşların can ve mal güvenliğini temin edecek emniyet tedbirlerini aldıklarını açıklarken, “O çocuklar sokağa çağrılarak gelecekleri karartılıyor. Biz hiç kimsenin burnunun kanamamasını arzu ediyoruz. Tabii ki kamu düzenini sağlayacak tedbirler alınacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Şiddet misliyle karşılık bulacaktır’ demişti

Efkan Ala, 6-8 Ekim’de düzenlenen ve 40’ın üzerinde vatandaşın öldürüldüğü Kobani eylemleri sırasında da “Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir. Şiddet misliyle karşılık bulacaktır” açıklamasını yapmıştı.