Dürüst rantçı!

AKP yönetiminin İstanbul'un rantını belli bir azınlığa kulandırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, İstanbulluları rantı eşit paylaşmak üzere kendisine oy vermeye çağırıyor.

soL (HABER MERKEZİ) CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbulluları, İstanbul'un rantını paylaşmak üzere kendisine oy vermeye çağırıyor. AKPli Kadir Topbaş yönetiminin İstanbul'un rantını "haramilere" peşkeş çektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kendilerinin rantı eşit paylaştıracaklarını iddia etti.

"Rant halkın olacak"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmaları durumunda yönetim mantalitesinde ciddi bir değişiklik yapmayacaklarını belli eden Kılıçdaroğlu, rantın kaldırılmasını değil yeniden paylaştırılmasını vaad ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının açıklandığı günlerde AKP yönetiminin İstanbul'un rantını belli bie kesime yedirmesinden şikayetçi olan Kılıçdaroğlu, daha sonraki konuşmalarında, rantın halka paylaştırılacağını söyledi. "Biz onlar gibi rantçı değiliz" diyen Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un rantını halka eşit olarak" paylaştıracaklarını söyledi.

"Korkuyla yaşama"
Kılıçdaroğlu'nun rant ile ilgili açıklamaları İstanbul'daki tüm CHP adayları tarafından sahipleniliyor. CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Mustafa Dolu, Taksim'e asılan pankartlarda "Korkuyla Yaşama! Beyoğlu'nun rantına ortak ol" çağrısı yapıyor.

Bütün seçim propaganda döneminde piyasa kural ve kavramlarıyla hareket eden Kılıçdaroğlu'nun "kaynakları toplumun çıkarları için kullanacağım" demek yerine "ranta herkes ortak olsun" sloganını tercih etmesi CHP'lileri bile şaşırtıyor.