'Duran adamlar' çoğalıyor (Güncelleme 17:30)

Taksim Meydanı'nda saatlerdir bir adam duruyor. Çünkü o "duran adam"...

Güncelleme 17:30
An itibariyle Taksim Meydanı

Aynı şekilde yandaş medyanın önde gelen isimlerinden Sabah-ATV binası önündeki "duran adam" da saatlerdir eylemine devam ediyor.


Güncelleme 15:00
Çağlayan Adliyesi'nde, NTV önünde "duran adam"lar
Gezi Direnişi’nde giderek artan iktidar saldırısını dün akşam Taksim Meydanı'nda sabit durarak protesto eden Erdem Gündüz'ün yaptığı eylem hızla yayılıyor.

Çağlayan

Bugün Çağlayan'daki Adalet Sarayı içindeki avluda da aralarında çok sayıda avukatında bulunduğu 20 kişi "Duran adam" eylemi gerçekleştirdi. Saat 12.00 sıralarında 6 avukatın başlattığı eyleme bazı vatandaşlar da destek oldu. "Duran adam" eylemi saat 13.30 da sona erdi.
Aynı şekilde Maslak’ta da "Duran adam" eylemi yapıldı.


Maslak


NTV binasının önü


Sabah gazetesinin önü

Güncelleme 13:15
Taksim'de dün akşam başlayan "duran adam" eylemi, bu sabah saatlerinde yeni katılımlarla devam etti. Hareketsiz şekilde bekleyen 1'i kadın 5 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.


Güncelleme 12:46
Taksim'de Erdem Gündüz'ün başlattığı eylem, biri kadın 3 kişi tarafından devam ettiriliyor. Polis, sabit duran kişilere kimlik kontrolü yapıyor.

Kadıköy Boğa heykelinin önünde de 20 yaşındaki Alican Birteksöz, aynı şekilde hareketsiz durarak protesto eylemine başladı. Gencin eylemine bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.


Güncelleme 03:02

Taksim'i duran adam ve kadınlardan kurtaran kahraman Türk polisi:


Güncelleme 02:39

"Duran adam" şu an İstiklal'de:


Güncelleme 02:31

"Duran adam" tepkiler üzerine gözaltına alınamadı, meydan uzaklaştırıldı. Yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Ben bir performans sanatçısıyım. Benim istediğim medyanın bunu görmesi. Benim duruşum medyaya karşı. 4 insan öldü ve medya bunu görmedi! Benim istediğim bu sistemin değişmesi. Bu hükümetin istifa etmesi yetmez! Bugün yapılan düzenlemeler göstermelik. Bu bir çığlık! Ama bu çığlığı duymadılar! Bu olay 10 yıllık bir serüvenin sonucu. Ölen 4 tane adamın hesabı sorulmalıdır! Çevik kuvvet müdahaleye hazırlanıyordu. İnsanlar zarar görmesin diye bitirdim. Ben bir kişiyim. Yarın bir başkası gelir durur. Bu devam eder. Ben içimdeki acıyı, insan ölümlerini duyurmak için durdum. Duran bir başkası da olabilirdi! Duran adam bir kişi değildir."


Güncelleme 02:10

Taksim'de "duran adam" ve duran adamların yanına 100'e yakın karakol polisi geldi. "Duran adam"ı kolundan tutup götürdüler, gözaltı otobüsüne bindirdiler. Orada bulunan soL muhabiri, polis telsizinden "Karaköy civarına bırakın" anonsunu duydu. Tepkiler üzerine "duran adam geri bırakıldı, ancak şu anda meydanda durmuyor. Öte yandan 15-20 daha duran adamların da gözaltı otobüslerine bindirildiği, otobüslerin henüz meydandan çıkmadığı ve meydandaki kitlenin şu an 200 kişi civarı olduğu belirtildi.


Güncelleme 01:56

Polis, "duran adam" etrafında oluşturulan çembere müdahaleye hazırlanıyor. Duran adam gözaltına alındı, duran adamlar da gözaltına alınıyor.


Güncelleme 01:41

İnsanlar duran adamın etrafından uzaklaştı. 20 metre çapında bir çember oluşturdu. Ortada duran adam tek başına, bir de gazeteciler var.


Güncelleme 01:28

Ankara'da, Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde, Güvenpark'ta bir kadın duruyor.

Güncelleme 01:15

Polisler 5'erli gruplar halinde duran adamlara yaklaşıyor.


Güncelleme 01:13

Polis meydanda kalabalık nedeniyle "dağılma" çağrısı yapıyor, polis 20 dakika süre verdi. İnsanlar, duran adam dışındakileri İstiklal Caddesi'nin girişine davet ediyor.


Güncelleme 01:08

"Duran adam" çoğalıyor.


AKP'nin saldırılarıyla halka kapatılan Taksim Meydanı'nda saatlerdir bir adam duruyor. AKM'ye dönük olarak saat 20:00'den bu yana "duran adam", polislerin şaşkın bakışları altında durmaya devam ediyor. "Duran adam"ın ismi Erdem Gündüz.

"Duran adam" yoğun destek gördü, meydanda "duran adam" artıyor. Sosyal medyada #duranadam etiketi, an itibariyle Twitter'da Dünya Gündemi listesinde yerini aldı.