Dünyanın sorunlarını çözecekler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'a göre AKP Türkiye’nin umudu, Türkiye dünyada ekonomik krizi en az zararla atlatan ülkelerden olacak, iki ülke arasında sorun olsa racon kesecek ve dünyanın sorunlarını çözecek.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, yerel seçim öncesi örgüt yoklamaları kapsamında Kayseri'deydi. AKP İstanbul il binasına düzenlenen saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Bağış, "Ne yaparlarsa yapsınlar AKP Türkiye'deki bütün kesimlerin birinci umudu olmaya devam edecek" dedi, AKP'nin "ülkeyi daha aydınlık yarınlara taşımak için çalışmaya devam edeceğini" belirtti.

Bağış, Türkiye'nin krizden en az etkilenen ülkelerden biri olacağını iddia ederek şunları söyledi: "İktidarımız döneminde anayasa kitapçığının sallanmasıyla bir gecede insanların iflas ettiği, borçların iki katına çıktığı geceler yaşatmadık. Tek bir banka bile fona devredilmedi. Dünyada global kriz var ama çok şükür Türk bankalarındaki ödemelerde, milletimizdeki azim ve kararlılıkta hiçbir olumsuz etkilenme yok. Birileri felaket tellallığı yapıp insanları korkutmaya çalışıyor. Kendi kendinin ayağına sıkmaya çok meraklı iş adamlarımız, iş dünyamız var. Ama bilinçli şekilde çalışıp krizi an an takip ediyoruz. Türkiye, krizi en az zararla atlatan ülkelerden biri olacak. Yeter ki birbirimize olan güven ve dayanışmayı ihmal etmeyelim."

"Barış elçisi" Türkiye "racon kesecek"
Egemen Bağış, Türkiye'nin daha önce dünyada belki de komşularıyla en kötü geçinen ülke olduğunu ancak bugün komşularla ticaretin 4 kattan fazla arttığını, birçoğuyla ortak projeler yürütüldüğünü belirtirken, şimdi ise bir zamanlar içine kapanan ülkenin "barış elçisi gibi, düşmanlık ilişkileri bulunan ülkelerde arabuluculuk yaptığını" ifade etti.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletle Güvenlik Konseyi üyeliğinin önemini vurgulayan Bağış, "BM Güvenlik Konseyi dünyada en geniş kapsamlı uluslararası örgütün en kritik karar alma mekanizmasıdır. Dünyada iki ülke arasında sorun olsa Anadolu tabiriyle 'racon kesecek' Güvenlik Konseyi'nde Türkiye yerini almıştır" şeklinde konuştu.

30 yıl önce "Türkiye Kıbrıs'ta işgalcidir" diyen Güvenlik Konseyi'nin şimdi dünyanın sorunlarını çözmekte Türkiye'nin yardımını istediğini ifade eden Bağış, "Türkiye'nin dünyanın sorunlarını çözme azmini artırmasında kararlıyız" dedi.