DTP'den araştırma istemi

DTP, JİTEM'in uygulamalarının araştırılması için hazırladığı Meclis araştırma önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.

ANKARA (A.A) Şırnak Milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan, Parlamento'da basın toplantısı düzenleyerek, araştırma önergesinin içeriği hakkında bilgi verdi.

Çetelerle mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Bayındır, ''Silopi kayıpları'' hakkında yaptığı konuşmaya, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in tepki gösterdiğini anımsattı. Bayındır, ''Gündeme getirdiğimiz iddialar, yerli yersiz değildir. Meclisi göreve çağırmak görevimizdir. Görevimizi yapıyoruz'' dedi.

Hasip Kaplan da JİTEM'in Silopi'de kurulduğunu ve BOTAŞ tesislerinde üstlendiğini iddia etti. JİTEM'in bugüne kadar kabul edilmediğini, oysa işlenen faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarıldığını savunan Kaplan, konunun araştırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Kaplan, Meclis'in, ülkenin gerçek gündemiyle ilgili görev ve sorumluluk üstlenmesini istedi ve ''DTP, çete davalarının ne savcısıdır ne de avukatıdır. Biz, bu davaların mağduruyuz, müdahiliyiz, davacısıyız'' diye konuştu.

Kaplan, 2001 yılında ilçe jandarma komutanlığına çağrıldıktan sonra kendilerinden haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ile ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in ailelerini 25 Ocakta, Genel Başkan Ahmet Türk ile ziyaret edeceklerini ve konuya dikkati çekeceklerini söyledi.