DTP ölümlerden Başbakan'ı sorumlu tuttu

DTP Milletvekili Selahattin Demirtaş, Urfa'da iki gencin öldürüldüğü olaylardan Başbakan Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

soL (HABER MERKEZİ) Urfa'da iki gencin öldürülmesiyle ilgili olarak DTP Diyarbakır İl Örgütü önünde açıklama yapan Selahattin Demirtaş, yaşanan olaylardan Başbakan Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu.

DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, "şehit namırın" (şehitler ölmez), "katil Erdoğan", "katil AKP" "Ey şehit riya te, riyameye" (ey şehit senin yolun yolumuzdur) sloganlarının atıldığı eylemde Urfa'da yaşanan olaylar hakkında şunları söyledi: "Bu halkı iyi tanıyın. Biz zaten 30 yıldır faili meçhullerde ve zindanlarda katlediliyoruz. Biz ona rağmen ayaktayız. Kürt halkı öldürüldükçe çoğalan bir halktır. Mahsum ve Mustafa ölmediler ölmeyecekler. Bu halk 'Şehit namırın'ı yaşam felsefesi haline getirdi. Biz and içtik şehitlerimize söz verdik, zafer gününe kadar bu halk önderliği ve özgürlüğü ile buluşana kadar sizlerle el ele kol kola yürüyeceğiz."

"Her bir gencimiz sizin 70 yıllık politikacılarınızı cebinden çıkartacak olgunluğa sahiptir" diyen DTP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise AKP'nin seçim zaferlerini hazmedemediğini kaydetti. Baydemir, "provokasyonlara gelmeyin" uyarısı yaptığı konuşmasında, "Halkımız 7'den 70'e 70 yılın intikamını demokratik bir şekilde aldığını ortaya koydu. Öyle muazzam ve pratik bir çalışma ile provokasyon girişimlerini boşa çıkararak en anlamlı intikamı alacağız. Öyle bir örgütleme çalışmasını başlatalım ki, tek bir insanımız bu hareketin dışında kalmasın. İşte o zaman onlara gerçek manada ayna tutmanın zeminini yakalayabiliriz. Bir gün mutlaka onurlu barışın müjdesini vererek analarımızın elini öptüğümüzde acılarını hafifletmiş olmanın gururunu yaşayacağız. Mustafa ve Mahsum arkadaşlarımızın annelerine de bu müjdeyi vererek acılarını hafifleteceğiz. Emin olun o zaman yürekleri ferahlayacak" dedi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan açıklamaya DTP Diyarbakır Milletvekili Selehattin Demirtaş ile Aysel Tuğluk, DTP Diyarbakır İl ve İlçe yöneticileri, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, İHD Doğu ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi Ali Akıncı, KESK ve DİSK Yöneticileri, DTP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve ilk kademe belediye başkanları katıldı.