DTP Güngören saldırısını kınadı

DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, Güngören'de 17 kişinin ölümüne ve yaklaşık 150 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadı.

soL (HABER MERKEZİ) DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, İstanbul'daki bombalı saldırıyı kınayarak, patlamada peşin adres göstermenin gerginlik yarattığını belirtti.

Türk, DTP Parti Meclisi toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, patlamadan derin üzüntü duyduklarını belirterek, olayı şiddet ve nefretle kınadı. Olayın barışa ve geleceğe yönelik vurulan bir darbe olduğunu belirten Türk, olayın hemen ardından PKK'nın adres gösterilmesini eleştirdi. Türk, "Peşin adresler göstermek gerginlik yaratır. Bu olay çok yönlü araştırılmalıdır" diye konuştu. Türk, Türkiye'yi rayından çıkartmaya çalışan bir anlayışın olduğunu ifade ettiği açıklamada, bu sürecin kimseye fayda sağlamayacağını söyledi.

Diğer yandan, KONGRA-GEL Başkanı Zübeyir Aydar, Fırat Haber Ajansı'na (ANF) yaptığı açıklamada, İstanbul Güngören'de sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını söyledi. Aydar, saldırının karanlık güçlerce düzenlendiğini söyleyerek, olayın AKP ve Ergenekon'a yönelik davaların olduğu bir dönemde gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğunu ifade etti. Aydar, "Olayı PKK ile ilintilendiremezler. Böyle bir anlayışımız yoktur. Bu tür saldırılara karşıyız" açıklamasında bulundu.