DTP: Gül'ün açıklamaları değerli

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kürt sorunuyla ilgili yaptığı açıklamaları "olumlu ve cesaretli" buldu.

soL (HABER MERKEZİ) DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kürt sorunu hakkında yaptığı açıklamaları "bunlar olumlu ve değerli açıklama ve çabalardır, değerli buluyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Demirtaş, "Abdullah Gül'ün bu duruşu, Kürt sorunu ile ilgili düşüncelerinin öylesine söylenmiş sözler olmadığını ve kafasında birtakım sistematik program ve projelerin olduğunu gösteriyor. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz" dedi.

Türkiye'de muhalefeti ve iktidarıyla, cumhurbaşkanı ve medyasıyla, akademisyenleriyle herkesin çözümün dilini konuşmasını savunduklarını belirten Demirtaş, Gül'e Genelkurmay'dan da tepki gelmediğini hatırlattı. Demirtaş, "tepki gelmemesi bu durumun Milli Güvenlik Kurulu'nda tartışılmış ve şimdi de kamuoyuna yansıdığını göstermektedir" dedi.

Demirtaş, "İlle de somut şeylerin konuşulması gerekmiyor, bu konuların psikolojik zemini zordur. Onun için öncelikle psikolojik zemini oluşturmak gerekiyor" dedi.

Demirtaş, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın bazı DTP milletvekillerinin mahkemeye giderek ifade vermesiyle ilgili yaptığı açıklamalarını ise DTP'liler olarak krizin aktörü olmak istemediklerini söyledi. Kendilerine yapılanan, hakaret ve haksızlık olduğunu söyleyen Demirtaş "buna karşı kuzu kuzu gitmeyiz" dedi. Bunun gerilim yaratmak olmadığını söyleyen Demirtaş, "Meclis Başkanının bu duruşu değerlidir ancak biz siyasi krizin tarafı olmak istemiyoruz. Bizi gerilim yaratan taraf olarak göstermek yanlıştır, haksızlıktır" dedi.