DTP’den Diyarbakır’da protesto yürüyüşü

DTP, haftasonu Güneydoğu’daki birçok kentte gerçekleşen gösterilerde çıkan olayları protesto etmek için bugün Diyarbakır’da bir yürüyüş gerçekleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Demokratik Toplum Partisi, haftasonu gerçekleştirilen gösterilerde yaşanan şiddeti protesto etmek için Diyarbakır'da yürüdü. Kitleye hitap eden Eşbaşkan Ahmet Türk, "Kardeşlerimiz canlarımız yaralandı. Onlara geçmiş olsun demek için aranızdayız" diye seslendi.

Ahmet Türk, "Bu halk özgürlüğüne, mücadelesine, demokrasiye, kimliğine düşkün. Bizden isteği bu. Bunu her dönemde dile getirdik. Bunun için de çözümün diyalogdan geçtiğini, barıştan geçtiğini, gerginlik istemediğimizi binlerce kez ifade ettik. Ama birileri zannediyor ki, gerginlik yaratarak terörize ederek, sopa ve zulüm politikası ile sindirerek, bu ülkeyi yöneteceğine inanıyor. Buna imkan yok. Bu halk buna izin vermez. Buna taviz vermez" dedi.

Türk, Başbakan Erdoğan'dan olanlarla ilgili özür beklediklerini ifade etti. Seçimlere de değinen Türk, "29 Mart seçimlerini önemsiyoruz. Amacımız birilerini başkan yapmak değildir. Kimliğimize sahip çıkmaktır. Sizden isteğim, Kürt coğrafyasında AKP'yi yüzde 10'un altına düşürün. O zaman barışı, özgürlüğü, demokrasiyi kucaklarız" diye konuştu.

Yürüyüşte DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de yer aldı.

Yürüyüşün ardından bir grup AKP il binasını taşlayınca polis gruba müdahale etti.