Dosya geldi... Türk işi Deniz Feneri panikte

Deniz Feneri Derneği E.v. hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu ve derneğin kapatılması kararı ile sonuçlanan dava, Deniz Feneri Derneği'ni itham altında bırakıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı olan Zekeriya Karaman'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen Deniz Feneri davasının gidişhatından ve yansımalarından tedirgin. Ersan Şen, Almanya'daki Deniz Feneri E.v. davasında sanıkların baskı altında ifade verdiklerini ve bu nedenle de ifadelerinin dikkate alınmaması gerektiğini savundu. Davanın sonucunun, müvekkilini ve başka önemli kişileri mağdur ve muzdarip ettiğini dile getirdi.

Almanya'daki davanın sona ermesinden sonra bu davanın dosyaları dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı.

Deniz Feneri Derneği'nden dava
Deniz Feneri Derneği avukatı Sinan Kılıçkaya, Deniz Baykal ve CHP'nin yöneticilerine, Alman Deniz Feneri E.v. Derneği ile birlikte anılmalarının, derneği aslı olmayan yolsuzluk suçlamaları altında bıraktığını ileri sürerek dava açtı. Deniz Feneri Derneği'nin iyi niyetli, yoksullukla mücadele için kurulduğunu ve hiçbir usulsüzlük ve yolsuzluğa karışmadığı belirtilen dilekçede tüm bağışların hukuğa ve usule uygun olduğu belirtildi. Deniz Feneri E.v. ile Deniz Feneri Derneği'nin sadece isimlerinin aynı olduğunu savunan dilekçe, derneğe leke sürülmesinin derneğin amacı olan yardıma muhtaç insanların yardım almalarını engelleyeceğini öne sürdü.