Doğan: 12 Eylül gibi

Erdoğan'ın AKP Beyoğlu İlçe Kongresi'nde Doğan'a yüklenmeye devam etmesinin ardından Aydın Doğan, Hürriyet aracılığı ile yaptığı yazılı açıklamada kendisini savundu ve Erdoğan'ın basına yönelik tavrının 12 Eylül yönetimine benzediğini ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) Bugün, partisinin Beyoğlu İlçe Kongresi'nde Aydın Doğan'a yüklenmeye devam eden Başbakan Tayyip Erdoğan'a yanıt gecikmedi. Erdoğan'ın konuşmasından birkaç saat sonra Hürriyet Gazetesi, Aydın Doğan'ın cevabını yayınladı.

12 Eylül rejimi gibi
Doğan, Erdoğan'ın uluslararası basın kuruluşlarına hakaret ettiğini söyledi. "Ultimatomunu geri çek" diyen Uluslararası Basın Enstitüsü'ne kongrede "siz de kimsiniz?" diyerek çıkışan Erdoğan'a cevap veren Doğan, "Başbakan, konuşmasında kendisini eleştiren saygın uluslararası basın örgütlerine de hakaret etmiştir. Türkiye, bu üsluba son olarak 12 Eylül askeri yönetimi döneminde tanık olmuştu. Bu vahim benzerliği kendisine hatırlatıyorum" dedi.

Doğan koruma zırhı arkasındaki bir Başbakan'ın katıldığı bütün ilçe kongrelerinde kendi medya grubunu hedef göstermesinin, elinde suç dosyaları varmış gibi davranarak ağır baskılara başvurmasının ve imha planları yapmasının demokrasi ile bağdaşmayacağını sözlerine ekledi. Doğan, Erdoğan'ın kendilerini mağdur duruma düşürürken demokrasi ve devletin temelini tahrip etmekle suçladı.

Bütün istekleri hukuka uygunmuş
Başbakan'dan bugüne kadar hiçbir hukuk dışı isteğinin olmadığını söyleyen Doğan, bir yatırımcı ve gazeteci olarak başbakandan bazı istekleri olmasının ise normal olduğunu savundu. Doğan, kendisine ve medya grubuna yönelik iddiaları da Erdoğan ile canlı yayında tartışmaya hazır olduğunu söylerken, "Başbakan'dan ve bürokrasisinden kanuni hakları dışında bir şey isteyen namerttir" dedi. Doğan açıklamasında "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğan Grubu'na karşı artık mutat bir uygulama haline getirdiği ve her hafta partisinin bir kongresinde tekrar ettiği mesnetsiz suçlamalar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatına yakışmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın kâğıt yolsuzluğu yaptıklarına yönelik iddialarını da yanıtlayan Doğan "Sermaye Piyasası Kurulu'nun 7 yıldır sürdürdüğü incelemede kaçakçılık iddiası yoktur. Kaçakçılık iddiası, bizzat Başbakan ve partideki yardımcısı tarafından uydurulmuştur. Bu iddiayı atanlar özür dilemelidirler. Aksi takdirde müfteri konumuna düşeceklerdir." dedi. İddiayı ortaya atan Uzan Grubu'na açtıkları davayı kazandıklarını hatırlatan Doğan, kağıdı en ucuza alan medya grubu olduklarını, bütün medya gruplarının gerekli belgeleri açıklaması durumunda gerçeğin ortaya çıkabileceğini söylerken, kağıt yolsuzluğunun "iftira" olduğunun mahkemelerce kanıtlandığını ifade etti.

Deniz Feneri'nin üstüne gitmeye devam edecek
Gruplarına yönelik saldırıların kendilerini yıldıramayacağını savunan Doğan, Deniz Feneri dâhil bütün yolsuzluk iddialarının üstüne gideceklerini söyledi. Erdoğan'ın CHP lideri Deniz Baykal ve eşi hakkındaki arsa spekülasyonlarına Doğan grubunun yer vermediği iddiasını yanıtlayan Doğan, 3 ve 4 Şubat 2006 günkü gazetelerde konunun ayrıntılı bir şekilde gazetelerinde işlendiğini söyledi. Doğan Gaziantep Belediyesi'ndeki yolsuzluk olayı ile ilgili olarak da Erdoğan'ın söylediklerinin aksine gazetede Belediye Başkanı Asım Güzelbay'ın açıklamalarına yer verdiklerini dahası grubunda bazı yazarların açıkça başkanı savunduklarını söyledi.