Diyarbakır'da polis Ankara'ya giden Eğitim-Sen'lilere müdahale etti!

Eğitim Sen’in Ankara’da düzenleyeceği miting için dört koldan Ankara’ya gelen eğitim emekçilerinin Güneydoğu koluna Diyarbakır'da polis müdahale etti.

Diyarbakır Yenişehir İlçesi Ofis Semti’nde yürüyüş yapmak isteyen Eğitim Senlilere polis izin vermedi. Sokağın iki tarafını çok sayıda çevik kuvvet polisi ile kapatan polis amirleri, gruba basın açıklaması yaparak dağılmalarını söyledi. Polisin engelleme girişimlerine karşı Eğitim Sen üyeleri bir oturma eylemi gerçekleştirdi.

Oturma eyleminin ardından yürüyüşüne devam etmek isteyen eğitim emekçilerine polis biber gazı ve copla saldırdı.

Gazdan etkilenenlerden bazıları müdahalenin yapıldığı yerdeki bir mağazaya sığındı. Ancak polis mağazanın içerisine de gaz sıktı.

Polis müdahalesi sırasında 14 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, müdahalenin ardından eğitim emekçileri sloganlar eşliğinde Eğitim-Sen Şubesi’ne yürüdü.

Eğitim Sen polis müdahalesinin ardından bir açıklama yayınlayarak şunları söyledi:

Sendikamızın, 4+4+4 uygulamasına karşı görüşlerini dile getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla ülke çapında kollar halinde başlattığı yürüyüşün Diyarbakır koluna güvenlik güçleri tarafından saldırıda bulunulmuştur.

Güvenlik güçlerinin yürüyüşü engelleme girişimlerine karşı oturma eylemi yapan Eğitim Sen`lilere biber gazıyla müdahale edilmiş ve MYK üyemiz Mustafa Ecevit ve Diyarbakır Şube Başkanımız Kasım Birtek‘in de aralarında bulunduğu üyelerimiz Hikmet Korkmaz, İbrahim Çiçek, Kenan Kahraman, Ali Haydar Yıldız, Abdulsamet Zorlu, İrfan Deniz, Nihat Akgöl, Şenol Aslan, Siraç Çelik, Remzi İritaş Mustafa Can BES şube yöneticileri Murat Çelik ve Ekrem Uçar, SES Şube Sekreteri Ramazan Kaval gözaltına alınmıştır.

Demokratik hakkımızı kullanarak başlattığımız barışçıl yürüyüşümüze yapılan bu saldırı, hükümetin, eğitim sistemimiz, çocuklarımız ve ülke geleceğimiz açısından son derece zararlı sonuçlar verecek olan 4+4+4 uygulamasındaki anlamsız ısrarının ve demokratik barışçıl bir yürüyüşe bile ne kadar tahammülsüz olduğunun bir göstergesidir. Bu saldırının birinci dereden sorumluları, sendikamızı 4+4+4‘e karşı sürdürdüğü mücadelede kararlı olan sendikamızı hedef gösteren Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer‘dir.

Bu yaklaşımı kınıyor ve arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

(soL-Haber Merkezi)