Diyarbakır'da ölen genci panzer mi ezdi?

Diyarbakır'da 10 Şubat akşamı gerçekleşen gösterilere yönelik polis müdahalesi sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Şahin Öner'in, polise ait panzerin altında kalarak can verdiği iddia ediliyor.

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 14. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen gösterilere polis müdahale etmişti. Müdahale sırasında hayatını kaybeden Şahin Öner'in ölüm sebebine dair yapılan resmi açıklamalar, Öner'in polise el yapımı bomba ile saldırmaya hazırlanırken bombanın elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiği yönündeydi. İddialar basında da yer buldu. Ancak yaşananlara dair bazı görgü tanıklarının ve Öner'in ailesinin ifadeleri bu iddiaları yalanlıyor.

Dün ANF'de yer alan haberde, polise ait bir zırhlı aracın göstericileri takip ederken girdiği arka sokaklardan birinde Öner'i ezdiği yönünde iddialar yer almıştı. Olayın ardından sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda, Öner'in vücudunda patlama izinin bulunmaması da iddiaları destekler nitelikteydi.

Bugün Radikal'de yer alan bir habere göre Öner'in babası Mehmet Şirin Öner basına yaptığı açıklamada, oğlunun cesedine bakıldığında elleri, göğsü ve kafasının sağlam göründüğünü ancak ayaklarının ezildiğini söyledi.

Oğlunun henüz lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve üniversiteyi kazanmak için dershaneye gittiğini söyleyen inşaat işçisi baba “Pazar günü işe gittiğimde oğlum evde oturuyordu. Akşamleyin saat 8-9 civarında bana oğlumun öldüğünü söylediler. Olay yerine gittiğimde oğlumun cenazesi hastaneye kaldırılmıştı. Hastane morgunda oğlumun cesedini iyice inceledim. Sol kulağı yoktu. Ancak elleri, göğsü sapasağlamdı. Ayakları ise ezilmişti. Hastaneden adli tıp raporu istedik fakat raporu alamadık” diye konuştu.

Olay sonrasında otopsi için oğlunun cesedini inceleyen baba Mehmet Şirin Öner oğlunun panzer altında kalarak hayatını kaybettiğini iddia etti.

Konuyla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden hala açıklama yapılmadı.

Konuya ilişkin soL gazetesinde yer alan haberde, gördü tanıkları olayın nasıl geliştiğini anlattı. Öner'i polis aracının ezdiğini belirten görgü tanıkları, 19 yaşındaki gencin 10 dakika yerde yattığını ama hiçbir müdahalede bulunulmadığını aktardı.

Öner'in babası da çocuğunun vücudunda ezilmeler olduğunu, bomba patlaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

(soL - Haber Merkezi)