Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum' mitingi

Diyarbakır'daki Newroz alanında Kutlu Doğum Haftası için bir miting düzenlendi. Kürtçe ve Türkçe ilahilerin okunduğu mitingde konuşan Ahmet Türk, "bizim inancımız herkesten fazladır" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Barış Demokrasi Partisi (BDP), ilk kez kutlu doğum programı düzenledi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Özgürlük mücadelesi sünnettir. Özgürlük mücadelesi Kur'an-ı Kerim'in yolundadır. Kur'an, bize bunu emretmiştir. Adalet ve haksızlığa karşı inanç sahipleri durmalıdır diyor" dedi.

'İnancımız herkesten fazladır'
Türk, konuşmasında, Kürtlerin İslam dini ile ilişkilerine de değinerek, "Biz ulusumuza, halkımıza, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Biz sahip çıkmazsak dindar değiliz ve Resulullah'ın demek ki yolundan gitmiyoruz. İslam'daki sünnet olan, zulme karşı çıkmalıyız. Bugün de Kürt halkı İslamiyet'i yaşamında büyütüyor. Bizim inancımız herkesten fazladır. Kendilerine Müslüman diyen ve din yolundan gidenler Kürtleri inkar ediyorlar ve Kürt haklarını tanımıyorlar. Bu Resulullah'ın yoluna karşı bir şeydir. Çok iyi bilmeliyiz ki, özgürlük mücadelesi sünnettir. Özgürlük mücadelesi Kur'an-ı Kerim'in yolundadır. Kur'an-ı Kerim de bize bunu emretmiştir. Adalet ve haksızlığa karşı inanç sahipleri durmalıdır diyor. Hz. Muhammed'in doğumunu kutluyoruz. Bütün İslam alemine kutlu olsun diyoruz" dedi.

Çevre illerden de katılımın olduğu mitingde, insanlar başlarına Arapça Muhammed'in isminin yazılı olduğu bandajlar bağladı. Kutlama alanının bazı noktalarına kurulan stantlarda, Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların serbest bırakılması için imzalar toplandı.

Program Kuran'ı Kerim dinletisi ile devam ederken, Kuran okunmasının ardından katılımcılar sık sık tekbir getirdi. Ardından Muhammed için mevlit okutularak, Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu.