Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün 'açılımı': Yurttaşları Kürtçe kimlik kontrolünden geçirelim!

"Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir" sözlerinin ardından “demokrasi kahramanı” ilan edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in ilk uygulaması sokakta gezen vatandaşları kimlik kontrolünden geçirmek oldu. Medya ise operasyona katılan bir polis müdürünün Kürtçe konuşmasını ön plana çıkarmayı tercih etti.

"Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir" ve "Önce vatan değil, önce insan. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yaşatmıyorsak, hiçbir anlamı yok" açıklamalarının ardından “demokrasi kahramanı” ilan edilen, Kürt meselesinde çözüm için “rol model” olarak sunulan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in ilk uygulaması “şüpheli kişileri” kimlik kontrolünden geçirmek oldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerine bağlı yaklaşık 500 polisin katıldığı “huzur uygulaması”kapsamında Sur İlçesi Balıkçılarbaşı, Mardinkapı semtlerinde bulunan ara sokaklarda polis kahvelerde oturan yaşlı insanları kimlik kontrolüne tabii tuttu, sokakta dolaşan vatandaşlara da üst araması yaptı.

Medyanın dikkatini çekense sokaktaki sıradan vatandaşın keyfi bir şekilde üstünün aranması değil bir polis müdürünün vatandaşlarla Kürtçe selamlaşması oldu.

Müdürünün Kürtçe 'Çawani başi' (nasılsınız iyimsininiz?) sorusuna sokakta bulunan kadınlar Kürtçe, 'Xwede emre te direjke' (Allah size uzun ömür versin) diyerek karşılık veridi. Bunun üzerine polis müdürü Kürtçe, 'Xwedê j ite razi be' (Allah sizden razı olsun) dedi.

(soL-Haber Merkezi)