Diyanet İşleri Başkanı Görmez: ‘Dua ile birleşmeyen sanayi heba olur’

Sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerin dua ile desteklenmesi gerektiğini savunan Diyanet İşleri Başkanı görmez, aksi halde gelişmelerin heba olacağını savunarak, “doçentlerimiz, profesörlerimiz çoğaldı ama alimlerimiz azaldı” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı “Bu ülkede herkes mümindir ama herkes hasta değil” açıklamasıyla dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu kez de sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerin dua ile desteklenmesi gerektiğini aksi durumda heba olacağını savundu. Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde katıldığı bir anma törenine konuşan Görmez, “Bizim medeniyetimizde şehrin karşılığı Medine’dir” şeklinde konuşarak bir şehrin sanayisi, teknolojisi, ve üretkenliğinin önemli olduğunu ancak bunların sadece şehrin ruhunu oluşturamadığını savunarak duaların ve manevi unsurlara işaret etti. “Doçentlerimiz, profesörlerimiz çoğaldı ama alimlerimiz azaldı” ‘’Eğer ilim, ahlaka ve sorumluluğa dönüşmezse o aleyhte bir güce dönüşür. Bilgi eğer ahlaka, güzel amele, insanları aydınlatan nura dönüşürse işte o takdirde milletleri ayakta tutan güç haline gelir’’ şeklinde konuşan Görmez, şöyle devam etti:

“Kur’an-ı Kerim’de ‘hars’ diye bir kavram vardır. Bu kavramın iki manası vardır. Hem tarım hem kültür için kullanılır. Yani hem mideyi doyuran tarla için kullanılır, hem ruhu ve kalbi doyuran maneviyat için kullanır. Bu toplumun ‘harsı’nı ayakta tutmak için daha büyük çabalar göstermek lazım. Yazarlarımız, çizerlerimiz, doçentlerimiz, profesörlerimiz çoğaldı ama alimlerimiz azaldı. Şehrin sanayisi, ticareti ve üretkenliği önemli ama bunlar iyilik, erdem, fazilet, ahlak, maneviyat ve duayla birleşmediği zaman bütün emekler heba olur.”

(soL - Haber Merkezi)