DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 20 Ocak'ta Kadıköy'e çağırdı

DİSK, KESK, TTB, ve TMMOB, 20 Ocak Pazar Günü Saat 13.00'da Kadıköy'de buluşmaya çağırdı.

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB pazar günü Kadıköy'de yapacakları mitinge çağırmak için bugün bir basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, İstanbul Barosu, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası ve siyasi partilerin katılacağı mitinge ilişkin bugün yapılan basın açıklamasında konuşan KESK İstanbul Şubeler Dönem Temsilcisi Mustafa Turgut, Suriye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini, orada bir insanlık dramı yaşandığını, Türkiye'nin her tarafında çalışmalar yaptıklarını ve büyüterek devam edeceklerini söyledi.

DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Atay, yasaklamanın ardından bu mitingin daha önemli hale geldiğini, bu ülkenin savaş istemediğini ve başı boş olmadığını göstermek gerektiği ve pazar günü eylemin güçlü geçmesinin sonraki günlere çok seyler bırakacağını, AKP'nin yenilebilir olacağını gösterip, sosyalist, özgür bir ülkenin olabileceğini göstermek gerektiğini vurguladı.

Şubeler adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası sekreteri Ali Çerkezoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazık ki savaşa ve emperyalist işgal girişimlerine, ülke topraklarına “patirot” füzelerinin yerleştirilmesine karşı çıkmanın bile yasaklandığı bir ülkede yaşıyoruz. Binlerce Suriyelinin ölümüne, yüz binlercesinin evlerinden uzakta mülteci konumuna düşürülmesine yol açan cihatçılarla, gizli servis örgütlerinin kol kola girdiği, başta ABD olmak üzere emperyalist her nevi ülkenin rol kapmaya çalıştığı, en ön saflarda ise AKP hükümeti ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı “bu kirli savaşa hayır demek, emperyalist müdahale istemiyoruz, barış istiyoruz” demek için yapılacak mitinglere izin verilmiyor.

Emperyalizmin tarihi, yok oluşlarla, kanlı savaşlarla, artan sömürü ve gözyaşlarıyla doludur. Toplumsal belleğimizin bize sundukları başta olmak üzere emperyalizmin tarihinde her atılan adım bunu kanıtlamıştır. Şimdi bu tarih, Suriye'nin kaderinin Suriye halklarının elinden alınmaya çalışıldığı, demokratikleşme adı altında gerici güçlerin farklı etnik ve mezheplere yönelik tehditlerinin arttığı, Suriye'nin geleceğinin iç savaşla karartıldığı bir süreçle devam ettirilmek istenmektedir. Ve ne yazık ki ülkemiz, baştaki siyasi iktidarlar eli ile bu kanlı tarihin her geçen gün daha fazla tarafı haline gelmekte, emperyalist müdahalenin maşasına dönüşmektedir.

Şimdi bölgesel güç olma hevesiyle yanıp tutuşan, ülkemizi emperyalizmin askeri üssüne dönüştürmeye çalışan AKP hükümetine dur deme zamanıdır!

Şimdi, savaş çığlıkları atanlara karşı, gelecekleri ve kaderleri ellerinden alınmış halkların kardeşliği için sorumluluk alma zamanıdır!

ABD Emperyalizminin Taşeronu Olmayacağız!
Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır!
Ortadoğu'nun Geleceğine Halklar Karar Versin!”

(soL - İstanbul)