DİSK: Erdoğan'ın açıklamaları itiraf

DİSK Başkanı Çelebi, Başbakan Erdoğan'ın, Deniz Feneri davası hakkındaki açıklamalarıyla, AKP iktidarının gizli kapaklı iş takibi yaptığını itiraf ettiğini dile getirdi.

soL (HABER MERKEZİ) DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Deniz Feneri davasıyla ilgili açıklamalarının itiraf niteliğinde olduğunu söyledi. Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki tartışma hakkında yaptığı açıklamada, Çelebi, Başbakan'ı iddiaları yanıtlamaya çağırdı.

"AKP iktidarı, iş takipçisi"
"Erdoğan'ın açıklamalarını samimi itiraflar olarak kabul edebiliriz. Başbakan 'bundan sonra her şeyi açıkça konuşacağız' diyor. Buradan anladığımız, bazı konuların eskiden gizli kapaklı görüşüldüğü. AKP iktidarının iş takibi yaptığı itiraf ediliyor. AKP iktidarınca daha önce kamu imkanlarının eşe dosta peşkeş çekildiği, ihalelerin Başbakan'ın iki dudağı arasında olduğu adeta itiraf edilmektedir. Eskiden özel görüşmelerle, hukuka ve kurallara aykırı biçimde yapılan ihalelerin, bundan sonra, çıkarları AKP iktidarıyla çelişen kesimlere verilmeyeceği izlenimi belirginleşmektedir."

"İnançları, siyasal finansmanda kullanıyorlar"
"Erdoğan, şantaj yapmak yerine görevini yapmalıdır" diyen Çelebi, Başbakan'ın görevinin mahkemelerdeki bir yolsuzluk iddiasını aktaran basın organlarını tehdit etmek değil, yolsuzluk yapanların üzerine gitmek olduğunu söyledi. Erdoğan'ı, Aydın Doğan hakkında ne biliyorsa hemen açıklamaya ve gereğini yapmaya çağıran Çelebi, "daha önceki hükümetler döneminde de benzer yolsuzluk olayları yaşanmış ve hükümetler bu nedenle düşürülmüştü. Şimdi anlaşılıyor ki 'temiz siyaset' yapma sözü vererek iktidara gelen AKP hükümeti döneminde hiçbir şey değişmemiştir. Alman mahkemelerince ortaya çıkarılan ve sürdürülen ibret verici dava, yakından takip edilmelidir. Yurttaşlarımızın duygu ve inançları kullanılarak toplanan paraların AKP'nin ve siyasetin finansmanında kullanılıp kullanılmadığına cevap verilmelidir" dedi. Çelebi, siyasetin finansmanının acilen kurallara bağlanması gerektiğini ifade ederek, siyasi etik yasasının çıkartılması ve siyasetin demokratikleştirilmesi, şeffaflaştırılması gerektiğini söyledi.