Dışişleri Bakanlığı'ndan acil talimat: Suriye'ye uçuşları durdurun!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bütün havayolu şirketlerine acil kodlu yazı gönderdi: “Suriye hava sahasında uçağınız varsa rotasını çevirin."

AKP'nin Suriye'yi hedef alan saldırgan tutumu sürerken, Türk Sivil Havacılığı’ndan acil kodlu bir talimat geldi. Dışişleri Bakanlığı’nın isteğini bütün havayolu şirketlerine duyuran SHGM, Suriye rotasında uçan uçakların yere indirilmesini istedi.

Airporthaber'in haberine göre, bu önemli karar bugün akşam saatlerinde Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Türk Hava Yolları ve diğer özel havayolu şirketlerine duyuruldu.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği TÖSHİD de bir uyarı ile bütün havayolu şirketlerini konu hakkında bilgilendirdi. TÖSHİD’den gönderilen uyarı yazısında, SHGM talimatı gereği, “Suriye'ye uçan uçağınız varsa yere inme zorunluluğu var bu rotada varsa uçağınız rotasını çevirin” ifadeleri kullanıldı.

Bilindiği gibi Türk Hava Yolları geçtiğimiz aylarda Suriye'ye yaptığı bütün uçuşları durdurma kararı almıştı. Türkiye'den Suriye'ye uçan başka özel havayolu şirketi bulunmuyor. Ancak Türk şirketler Suriye hava sahasını üst geçiş için kullanıyor.