'Diren' tişörtüyle konuşma yapan hocayı meslektaşları yalnız bırakmadı

Uludağ Üiniversitesi Hukuk Fakültesi Yard. Doç. Dr. Timuçin Köprülü'nün mezuniyet töreninde "diren" yazılı tişörtüyle konuşma yapması rektörlük tarafından soruşturma açılmıştı. Köprülü'ye meslektaşlarından destek gelmeye devam ediyor.

(soL- Haber Merkezi) Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yard. Doç. Dr. Timuçin Köprülü'nün mezuniyet töreninde "diren" yazılı tişörtüyle sahneye çıkması ve konuşma yapması üzerine Köprülü'ye rektörlük tarafından soruşturma açılmıştı. Konuyla ilgili meslektaşları destek metni hazırlayarak basına ve kamuoyuna sundular.

Yayımlanan açıklamanın tam metni şöyle:

'Bilindiği üzere 26 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde yapmış olduğu konuşma nedeniyle meslektaşımız Yard. Doç. Dr. Timuçin KÖPRÜLÜ hakkında rektörlükçe soruşturma açılmıştır.

İçeriği basına yansıyan ve bizlerin, diğer protokolün, öğrencilerin ve ailelerin de şahit olduğu üzere konuşma bütünüyle ifade hürriyeti sınırları içerisinde olup, herhangi bir kişi ya da kuruma yönelik, eleştiri özgürlüğünü aşan bir ifade ya da hakaret içermemektedir.

Hukuki bir temeli bulunmayan bu soruşturma sürecinde meslektaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.'

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri :

Anayasa profesörü Kemal Gözler konuyla ilgili rektöre hitaben açık mektup yazmıştı.

Prof. Dr. Mehmet GENÇ

Prof. Dr. Kemal GÖZLER

Yard. Doç Dr. Serkan GÖLBAŞI

Yard. Doç Dr. Öznur SEVDİREN

Yard. Doç Dr. F.Didem SEVGİLİ GENÇAY

Yard. Doç Dr. K. Ahmet SEVİMLİ

Yard. Doç Dr. Emre ZEYBEKOĞLU