Dink cinayeti zanlısı komutana bir cinayet davası daha

Agos Gazetesi yazarı Hrant Dink'in öldürülmesi nedeniyle yargılanan Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, "Eyüpoğlu" cinayetinden de yargılanacak.

soL (HABER MERKEZİ) Hrant Dink cinayeti nedeniyle yargılanan Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, 14 Haziran 2006'da öldürülen Çağdaş ve Mustafa Eyüpoğlu cinayetlerinden de yargılanacak.

Çağdaş ve Mustafa Eyüboğlu'nun katil zanlıları olarak Halit Sağlam ile Gökhan Aksoy tutuklanırken, olayın baş faili Coşkun Aydın Ukrayna'ya kaçmış, daha sonra da İnterpol tarafından Türkiye'ye teslim edilmişti. Sağlam, Aydın'ın kaçmasından sorumlu tutulunca mahkemeye gönderdiği üç mektupta JİTEM mensubu olduğunu belirterek, sanık Coşkun Aydın hakkındaki adres bilgilerini vermesine karşın jandarmanın bu kaçışa göz yumduğunu ifade etmişti. Jandarmadan mahkemeye ulaşan bir yazıda da Halit Sağlam'ın Jandarma'da çalıştığı bildirilmişti.

Mustafa ve Çağdaş Eyüpoğlu, öldürülmeden önce Jandarma Komutanlığı'na giderek, Sağlam ve Aydın'ın kendilerini öldüreceğini söylemiş ve tedbir alınmasını talep etmişlerdi. Eyüboğlu ailesine "bu davadan vazgeçin Halit benim adamımdır" dediği iddia edilen Öz'ün, önlem almadığı ve başvurunun gizlendiği ortaya çıkmıştı. Adalet Bakanlığı'nın isteği üzerine Eyüboğlu ailesinin ifadesine başvurulmuştu.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Eyüboğlu ailesinin suç duyurusunu dikkate alarak, olay yerinde tekrar inceleme yapmış, görgü tanıklarının ifadesine başvurmuştu.

Eyüboğlu ailesinin Avukatı Özcan Tik daha önce yaptığı açıklamada "Trabzon'da suçluysa kime el atsan ya polis muhbiri ya JİTEM elemanı çıkıyor. Biz bunu söyledik. 40 gün sonra Hrant Dink olayı patlak verdi" sözleriyle tepkisini dile getirmişti.