Dink cinayeti soruşturmasında yeni gelişme: Ramazan Akyürek ifade verdi

Hrant Dink cinayetindeki sorumluluğuyla bilinen Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek, bugün Dink cinayetinin soruşturması kapsamında Çağlayan Adliyesi'nde şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

(soL - Haber Merkezi) Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek bugün "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Dink cinayeti davasının yanı sıra cinayete "örgüt" suçlaması hakkında yürütülen bir soruşturma daha bulunurken, geçtiğimiz günlerde ifade veren Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun'un ardından, ifadeye çağrılan Akyürek de bugün Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Avukatıyla birlikte terör savcılığında görevli savcı Yusuf Hakkı Doğan'a ifade veren Akyürek, ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Dink cinayetinde adı geçiyor
Hrant Dink İstanbul’da öldürüldüğünde İstihbarat Dairesi Başkanı olan Ramazan Akyürek, Dink cinayetindeki sorumluluğunun yanı sıra Ergenekon operasyonlarını da yürütmüş, iktidarca kollanarak kritik görevlere terfi edilmiş ancak yolsuzluk operasyonunun ardından görevde olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden alınmıştı. Akyürek'in, Dink cinayeti sanığı Erhan Tuncel tarafından “soruşturmanın genişlemesini engelledi” denilerek cinayetteki sorumluluğu da dile getirilmişti.

Akyürek'in 2004 yılında Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde Mc Donald’s bombalanması, KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Hicabi Cındık, Prof. Dr. Sadettin Güner’in öldürülmesi, TAYAD üyelerine linç girişimi, Kürt işçilerin gittiği bir kahveye molotof kokteyli ile saldırılması, Santa Maria Kilisesi’nin rahibi Santoro’nun öldürülmesi gibi olaylarla da adı sıkça anılmıştı.