Dincilerin umudu CHP

CHP'nin açılımının arkasında durmasını isteyen dincilerin, CHP'den bir de beklentisi var: 15 yaşından küçük çocukların Kuran kursuna gitmesini yasaklayan yasanın kaldırılması.

soL (HABER MERKEZİ) CHP, "çarşaf siyaseti"nin ardından gelen "Kuran kursu" açılımıyla, dinci kesimlerin takdirini almaya başladı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'ndan sonra, Diyanet-Sen Genel Başkanı da CHP'yi daha fazla Kuran kursu açılması konusunda desteklediklerini açıkladı. Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi (SP) genel başkanları da CHP'nin açılımını kutladılar. Ancak, dinci kurum ve partiler, CHP'nin bu açılımının seçim yatırımından ibaret olmadığını göstermesini istiyorlar. Bunun için CHP'nin önündeki ilk görev de, 15 yaşından küçüklerin Kuran kursuna gitmesini engelleyen yasanın kaldırılması. CHP'den bu kanunun değişmesi için Meclis'te öncülük etmesi bekleniyor.

"Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın"
Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, dün yaptığı konuşmada, "CHP'nin çarşaf ve Kuran-ı Kerim açılımlarını olumlu buldukları"nı yineledi ve "bu samimi mi midir, bunların niyetleri nedir? takiye yapıyor, seçim yatırımı yapıyorlar, demiyoruz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Sözlerinde durmazlarsa ayıp onların olur diyoruz" dedi. Yıldız, geçen hafta yaptığı bir açıklamada da, CHP'den Kuran öğreniminin önündeki yaş sınırının kaldırılması için destek istemiş, "Yaş engeli nedeniyle Türkiye'de hafızlık müessesesi bitme noktasına gelmiştir. CHP, Kuran ve din eğitimi önündeki engellerin kaldırılmasına da destek vermeli" demişti.

"CHP yasa teklifi versin"
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, dün partisinin Tokat'ta düzenlediği bir toplantıda yaptığı konuşmada CHP'yi tebrik ettiğini belirterek, bu açılımına devam etmesini istedi. Kurtulmuş, CHP'ye çağrıda bulunarak, "ancak Sayın Baykal'a da şunu söyledim. 'Sayın Baykal, şu anda bu memlekette 15 yaşın altında çocukların Kuran eğitimi alması yasaktır. Doğru mu? Şimdi eğer bu seçim yatırımı değilse, yarın, pazartesi Parlamento'ya gidin ve deyin ki, 'biz 15 yaşından küçüklerin de Kuran öğrenmesinin serbest kalması için şu yasayı çıkartıyoruz' " dediğini söyledi.

BBP de çağrı yaptı
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da, CHP'nin açılımını "son derece önemli" olarak nitelemişti. "Demek ki artık Kuran kurslarını, başörtüsünü tehdit olarak görmüyor. Çocukların Kuran kurslarına gitmesinin rejimi yok etmeyeceğine inanıyor. Bu gayet güzel bir açılımdır" diyen Yazıcıoğlu, "çocukların Kuran eğitiminin önündeki engellerin kaldırılması" doğrultusunda CHP'ye çağrı yapmış ve Kuran'ın daha küçük yaşta öğretilmesi gerektiğinin altını çizmişti.