Dinçer’e göre 66 ay tartışmaları "medyayı dolduruşa getirmek"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in tüm okullarda eşzamanlı olarak video konferans yoluyla yaptığı konuşmaya öğretmenler fazla ilgi göstermezken, Dinçer konuşmasında 5,5 yaşındaki çocukların okula başlaması konusunda medyada çıkan haberleri "birilerinin medyayı dolduruşa getirmesi" olarak değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim okullarında görev yapan 460 bine yakın öğretmene vereceği, 7 Eylül’e kadar sürecek olan mesleki gelişim eğitimleri başladı. Video konferans yöntemiyle internet üzerinden verilecek olan eğitimler, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in tüm öğretmenlere video konferans yoluyla seslenmesiyle başladı.

Eğitimlerde, eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması, FATİH Projesi gibi konuların ele alınacak.

Bakan Dinçer’in konuşmasıyla başlayan eğitimlere konferans salonlarına doldurulan öğretmenlerin ilgi göstermedikleri, Bakan’ı dinlemek yerine kendi aralarında konuşmayı tercih etmeleri dikkat çekti.

Dinçer konuşmasında “bir öğretmenin maliyeti 3 bin lira” gibi ifadeler kullanarak öğretmenlerden sırtlarında taşıdıkları yükmüş gibi bahsederken, bu yıl okula başlaması beklenen 5,5 yaşındaki çocukların yaşları ile ilgili medyada çıkan haberleri ise "birilerinin medyayı dolduruşa getirmesi" olarak değerlendirdi.

Yeni öğretim yılında ikili eğitim yapan okulların sabah karanlığında derse başlayıp akşam karanlığında dersleri bitireceğini görmezden gelen Dinçer’in son dönemde açılan okulları ve dersliklere değinerek AKP güzellemesi yapması da dikkat çeken bir diğer noktaydı.

(soL - Haber Merkezi)