‘Din derslerinin 1. sınıftan itibaren verilmesi için her yolu deneyeceğiz’

Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, 'Kur'an-ı Kerim' ve 'Hz. Peygamber'in Hayatı' derslerinin seçmeli ders olarak ilköğretim 1. sınıftan itibaren okutulması için her yolu deneyeceklerini söyledi.

AKP’nin 4+4+4 yasası ile 4’e çıkan din dersi sayısının ardından şimdi de bu din derslerinin 1. sınıftan itibaren verilmesi isteniyor.

5. sınıf çok geç din dersi 5.5 yaşında alınsın
Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak Yeni Asya gazetesine açıklamalar yaparken talepleri ise şaşırtmadı.

AKP'nin birçok okulu imam hatibe çevirmesi ve diğer okullara 3 seçmeli din dersi daha eklemesi gericiler için "yeterli" gelmedi. Okula başlama yaşının 5.5'a çekilmesine yönelik tepkiler dinmezken şimdi de bu yaştaki çocuklara din dersi verilmesi isteniyor.

Kur’ân-ı Kerîm’ ve ‘Hz. Peygamber’in Hayatı’ derslerinin seçmeli ders olarak ilköğretim 1. sınıftan itibaren okutulması için her yolu deneyeceklerini belirten Kıyak, bu sene uygulanmaya başlanan sistemde bu derslerin 5. sınıftan itibaren seçmeli olarak okutulacağına dikkati çekerek "Bu yaş, Kur'an eğitimi için yine de çok geç bir yaş" dedi.

Yaz Kur'an Kursları'nda 6 yaşındaki çocuğun Kur'an-ı Kerim'i rahatlıkla öğrenebildiğini belirten Başkan Kıyak, Kur'an eğitimi için 5. sınıfa kadar beklenmesinin geç olduğunu düşündüklerini vurguladı. İlkokul birinci sınıftan itibaren Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in Hayatı'nın seçmeli ders olarak okutulmasına izin verilmesini istediklerini ifade eden Kıyak, "Birçok Avrupa ülkesinde dini eğitim anaokullarında başlıyor" diye konuştu.

"Anayasa mahkemesine başvuracağız"
İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 9. Maddesi'nde bulunan ".... Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri Bakanlıkça belirlenir" hükmünü hatırlatan Kıyak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "'Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin Hayatı' dersleri ilkokuldan itibaren verilmesiyle ilgili yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Bu zorunluluktur. Eğer böyle bir düzenleme yapılmaz ise federasyon olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

(soL - Haber Merkezi)