Dicle Üniversitesi öğrencilerinden Hizbullah saldırısına karşı eylem

Bugün Dicle Üniversitesi öğrencileri ile Hizbullahçılar arasında yaşanan gerginlik akşam saatlerinde de devam etti. Kent merkezinde eylem yapan öğrenciler Hizbullahçılara tepki gösterdi.

Bugün sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi’nde Mustazaf-Der ile Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (DÜÖ- DER) arasında başlayan olaylar akşam saatlerinde Diyarbakır merkezine de yayıldı.

Akşam saatlerinde Ofis semtinde bir araya gelen öğrenciler "Kahrolsun Hizbullah, Faşizme Geçit Yok, Kürdistan Faşizme Mezar Olacak" sloganları eşliğinde eylem yaptılar.

Ofis semtinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Erkek Öğrenci Yurdu’nda bulunan öğrencilerin de yurt balkonundan destek verdiği eylem polisle yapılan görüşmeler sonucu yürüyüş yapılarak sonlandırıldı.

Polis amiri ile öğrenciler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Polisin, "Eylemi sonlandırın, huzur ortamını germeyin sessizce dağılın" uyarılarına karşın öğrenciler "Madem huzur ortamını bozmak istemiyorsunuz sabah saatlerinde üniversite de Mustazaflar saldırırken neden müdahale etmediniz. Eli satırlı adamların arkanıza sığınarak bize saldırmasına neden göz yumdunuz?" diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Eylem gerginlik yaşanmadan sona erdi.

(soL -Diyarbakır)