Devrimci Karargah tutuklusu KCK sanığı oldu!

Devrimci Karargah davasından yargılanan RED dergisi yazarı Hakan Soytemiz bir anda İstanbul 1. KCK davası sanığı oldu. Soytemiz'in aynı cezaevinde tutuklu bulunan Nihat Oğraş'la görüşmesinin "delil" gösterildiği karar ne denli zorlama mantıkla suç unsuru yaratıldığını bir kez daha kanıtlıyor.

Devrimci Karargah davasından iki yıla yakın bir süredir tutuklu bulunan RED dergisi yazarı Hakan Soytemiz hakkında skandal bir uygulama baş gösterdi. Tekirdağ 1 No.lu F Tipi Cezaevi'nde kalan Soytemiz yargılandığı Devrimci Karargah davası dışında bir anda İstanbul 1. KCK davası sanığı da oldu. Gerekçe ise aynı cezaevinde tutuklu bulunan KCK davası sanığı Nihat Oğraş ile görüşme yapması gösterildi.

Daha önce TDP davasından hüküm giyen Soytemiz'in de başına çorap örmek adına kırk takla atıldığı anlaşılan bu kararın, "Sizi aynı hapishaneye tıktık, bu yüzden aynı örgütten olabilirsiniz" gibi akıl dışı mantıkla işlediği görülüyor.

Siyasi gelişmeleri içeren mektup "delil" gösterildi
ANF'nin haberine göre, İstanbul 1. KCK davası sanığı Kürt siyasetçi Nihat Oğraş'ın 13 Mart 2012 tarihinde Soytemiz'e gönderdiği mektup "delil" kabul edildi.

Siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmeler bulunan mektupta, “Newroz planlaması yapılmış. Özel bir şey yok", "Ulusal konferansta bir sıkıntı yok. Haziran’a yetiştirmeye çalışıyorlar", "AKP’yi bir kez daha uyarmışlar. Newroz'da süreniz doluyor diye", "İmralı ile ilgili yasal düzenlemeyi ertelemişler. Tecridi yasallaştıran yasadan söz ediyorum. Gündemden çıkarmışlar", "AKP, MİT operasyonunun İmralı ile görüşmelerin tartışıldığı bir zamanda yapıldığına dikkat çekmiş” yer alan ifadeler Soytemiz'in KCK davası sanığı olması için yeterli "delil" sayıldı.

Kıştan nefret etmek, bahar ayları için hazırlıkmış!
Savcı Ercan Başaran’ın kurgusuna göre, Oğraş’ın avukatı olan DTK Eş Başkanı ve Milletvekili Aysel Tuğluk, örgütten bilgileri almış, ardından cezaevine ziyaret gelerek Oğraş’a iletmiş, Oğraş da mektup yazarak talimat ve bilgileri Soytemiz’e iletmiş!

Oğraş’ın mektubun girişinde, “Baharı beklerken kış geldi, nefret ediyorum bu mevsimden” sözünü ise savcı, “Bahar ayları için hazırlık yapıldığı, 3 bin gerillanın ölümünü göze alacak şekilde çatışma kararı alındığı, Nisan ve Mayıs aylarında devrimci halk savaşı taktiğinde bir iki deneme yapılacağı" şeklinde yorumladı.

Bir mektupla KCK davası sanığı oldular
Savcılık mektuptaki güncel siyasal duruma ilişkin değerlendirmelerden hareketle, Oğraş’ın “PKK/KCK üst düzey sorumlusu ve yöneticisi”, Soytemiz’in ise “örgüt üyesi” olduğuna karar verdi, haklarında dava açılmasını istedi.

Özel yetkili savcı Adnan Çimen, Nihat Oğraş hakkında açılan davayı İstanbul 1. KCK Davası ile birleştirirken, Devrimci Karargah davasından yargılanan Hakan Soytemiz’i aynı davanın sanığı yapıverdi.