Devletten Gülen’e tam destek

Gülen cemaati bağlantılı Türkçe Olimpiyatlarına devlet yetkilileri tam destek sunarken, Bursalılar etkinliklerin bizzat devlet tarafından düzenlendiğini zannetti.

soL (Bursa) Fetullah Gülen Cemaati destekli Türkçe Olimpiyatları'nın şiir finali Bursa'da gerçekleşirken kent yöneticilerinin etkinliğe verdiği büyük destek Bursalıları şaşkınlığa uğrattı.

Gülen tarafından desteklenen Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği'nin düzenlediği 7. Türkçe Olimpiyatları için 110 ülkeden Gülen Okulları'nda okuyan 550 öğrenci Türkiye'ye geldi. Türkçe Olimpiyatları Şiir Yarışması'nın finali ise 76 yabancı öğrenci ve 24 öğretmen katımlımı ile Bursa'da yapılırken kent yöneticilerinin bu etkinliğe büyük destek verdiği gözlendi. Kente gelen öğrenciler ve dernek üyeleri kentin tüm olanaklarından sonuna kadar yaralanırken Bursa protokolünü de ziyaret etti. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Bursa Emniyet Müdür Vekili Cemal Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, olimpiyatları düzenleyen dernek yöneticileri ve öğrenciler ile görüşerek kendilerine her konuda yardımcı olacaklarının sözünü verirken, yaşananlar vatandaşların tepkisini çekti.

Vatandaşların büyük çoğunluğu bu etkinliğin kimin tarafından yapıldığını bilmezken Bursa Valisi ve Milli Eğitim Müdürünün öğrencilerle birlikte her etkinlikte bulunmasının kendilerinde etkinliğin Mili Eğitim Bakanlığı ve Valilik tarafından düzenlendiği izlenimi yarattığını kaydettiler. Bursalılar etkinliğin Gülen Cemati'nin üyelerinin yönettiği Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği ve yarışmanın Bursa ayağını organizede eden Mavi Küre Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Özellikle öğrencilerin Kükürtlü Mahallesi'nden başlayan Çekirge, Altıparmak, Atatürk Caddesi, Setbaşı, Yeşil ve Emir Sultan'ı gibi kent trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yaptıkları üstü açık otobüs turu büyük tepki çekti. Öğrencilerin yaptığı geziye dernek üyeleri de kendi özel araçları ile eşlik edince kentin trafiği kilitlendi.

Rektör öğrencileri kızdırdı
Uludağ Üniversitesi Rektörü Mete Cengiz de Bursa'daki tüm protokol gibi AKP ve Fetullah Gülen bağlantısını yarışmaya verdiği destekle bir kez daha ortaya koyarken, Dernek üyelerine kendilerini ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi. Cengiz, Gülen öğrencilerinin ziyaretinde yaptığı konuşması ile kendi rektörlüğü döneminde Uludağ Üniversitesi'nin Gülen'in öğrencilerine kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan üniversite öğrencilerinden Ahmet, Türkçe Olimpiyatları'nın kim tarafından organize edildiğini bilmediğini söylerken. "Bursa'da uluslararası etkinliklerin gerçekleşmesi bizi memnun ediyordu. Ancak Fethullah Gülen Cemaati tarafından gerçekleşen etkinliklerini kentimizde istemiyoruz" dedi. Esra ise, Fetullah Gülen'e bu kadar destek verilmesinin sebebinin yöneticilerin de onun cemaatinden olması ile ilgili olduğunu söylerken, "Herkes kendi adamını koruyor. Kent yöneticilerinin Bursa'ya yapmadığı ve eksik bıraktığı hizmetlere baktıkça her şey göz önüne çıkıyor" şeklinde konuştu. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Harun ise, "Ergenekon Operasyonu'nun 12. dalgası altında gözaltına alınan isimlerin ortak bir özelliği var. Bu isimler Gülen Cemaati'nin kurmuş olduğu eğitim sistemine alternatif bir eğitim modeli oluşturmaya çalışıyordu. Rektör Cengiz'in de kimin maşası olduğu belli. Kemalist Mustafa Yurtkuran yerine onun zıttı bir adam rektör yapılarak öğrencilere gözdağı verildi. Yeni rektörün Gülen Okullarının öğrencilerini bağrına basması normaldir" dedi.