Dev-Yol davası ‘emekçilerin mücadelesi bitmeden bitmeyecek’

30 yıldır süren Devrimci Yol davası, bugün Yargıtay 9. Ceza Dairesinin zaman aşımı kararıyla dava düştü. Karar üzerine konuştuğumuz ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Emekçilerin mücadelesi bitmeden Devrimci Yol davası da bitmeyecek” derken Oğuzhan Müftüoğlu ise, "12 Eylül yargısı yok hükmündedir" dedi.

Türkiye’nin en uzun soluklu davalarından birisi olan Devrimci Yol davası hakkında Yargıtay 9. Ceza Dairesi zaman aşımı kararı verdi. Kararın ardından görüşlerini aldığımız Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş, “Devrimci Yol davası bitmedi. Dava sürüyor” dedi.

“Emekçilerin mücadelesi sürdükçe dava da sürecek”
Yargıtay 9. Dairenin aldığı zaman aşımı kararıyla düşen Dev-Yol davası üzerine soL’a konuşan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Devrimci Yol davasının bitmediğini dile getirdi. Dönemin Devrimci Yol örgütünün liderlerinden olan Oğuzhan Müftüoğlu ise, "12 Eylül yargısının aldığı tüm kararlar yok hükmündedir" dedi.

12 Eylül 1980 darbesi öncesinde eşit ve özgür bir ülke mücadelesi veren Devrimci Yol’un Fatsa’da filizlendirdiği düşüncelerinin bütün ülkede egemen olması için mücadele verdiğini belirten Taş, 80 öncesinin en önemli halk hareketlerinden olan Devrimci Yol’un 12 Eylül darbesiyle ezilmeye çalışıldığını ifade etti.

Buna karşın Devrimci Yol davasının bitmediğini ve bitmeyeceğini vurgulayan Taş, emekçi halkın ve ezilenlerin kavgası bitmediği sürece sosyalist bir ülke kurulmadığı sürece kavganın da davanın da bitmeyeceğini söyledi.

“12 Eylül yargısının kararları yok hükmündedir”
Dönemin Devrimci Yol liderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu ise soL’a yaptığı değerlendirmede “1991’de cezaevinden çıktığımda ne söylediysem şimdi de onları söylüyorum. 12 Eylül faşist cuntası döneminde alınan kararlar, tutukluluklar isnat edilen suçların hepsi yok hükmündedir benim gözümde. 12 Eylül yargısının kendisi yasa dışıyken aldığı zaman aşımı ve beraat gibi kararların da bir önemi yoktur” dedi.

Devrimci Yol’un Türkiye Devrimci Hareketine damgasını vurmuş dönemin en güçlü hareketlerinden olduğunu belirten Müftüoğlu, “Davanın bitip bitmemesi önemli değil. Mücadele açık bir biçimde sürmeye devam ediyor” diye konuştu.

(soL – Haber Merkezi)