Dere duvarının açılışı için miting yapılır mı?

CHP'li Ensar Öğüt Erdoğan'ın Ardahan'da yaptığı fiyasko açılışların ardından yaptığı açıklamanın valilik tarafından yalanlaması üzerine bir açıklama daha yaptı ve Valiliğin söyledikleri ile Başbakan'ın kürsüdeki konuşmaları çelişiyor dedi.

Başbakan Erdoğan miting havası içinde, bakanlar ve milletvekillerinin katıldığı toplu açılışlar yapıyor. Ancak CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında bu açılışlarla ilgili ileri sürdükleri bu görkemli açılışları gölgeledi. Öğüt'ün açıklaması, basit bir tadilatın, dere ıslah çalışmasının, menfez yapımı gibi basit işlerin büyük tesis inşa edilmiş gibi sunuyorduğunu ortaya koydu.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt geçen hafta yaptığı basın açıklamasında, Başbakan’ın Ardahan’da yaptığı “toplu açılış” yüzünden alay konusu olduğunu söylemişti. Hemen ardından valilik Öğüt’ün iddialarını yalanlayan bir açıklama yaptı. Öğüt bunun üzerine bir açıklama daha yaptı ve Başbakan’ın açılışını yaptığı yapıların fotoğraflarını gönderdi.

Erbakan hayali temel atıyordu, Başbakan hayali açılış yapıyor.
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın Ardahan’da açtığı 27 tesiste 27 adamın çalışma durumunun olmadığını ileri sürerek şöyle konuşmuştu: "Nasıl olur da görmeden tesisleri açıyorsunuz? Bir zamanlar Sayın Erbakan, hayali temel atıyordu, şimdi Sayın Başbakan hayali açılış yapıyor. Başbakana yakıştıramıyorum." Öğüt, açıklamasına şöyle devam etmişti:

"Bir dere kenarının duvarı açılış konusu olur mu? Türk halkını niye aldatıyorlar? Bunları yaptığı için Sayın Başbakan Ardahan’da alay konusu. Açılış dediğimiz zaman büyük tesis, fabrika, okul, hastane anlarsınız. 27 tesis açıldı deniliyor, 27 tesiste 27 adamın çalışma durumu yok.

Ardahan’a açılışlar için giderken devletin kasasından kaç para harcama yaptınız? O yaptığınız harcamayla yatırım yapsaydınız Ardahan daha çok faydalanırdı. Devlet seferber oluyor ve bir sürü masraf yapılıyor, kayda değer bir şey yok. Fabrika açsınlar Doğu Anadolu’ya, istihdam yaratsınlar. Biz de gidip takdir edelim. Menfez açılışı yapmak ayıptır, Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmıyor."

Öğüt, Alabalık Deresinin ıslahı nedeniyle 20’e yakın kişinin evinin yıkıldığını, kimsenin bu kişilere yardım etmediğini, bazılarının göç etmek zorunda kaldığını belirterek, resmi yazı yazmasına rağmen Ardahan valiliğinin Başbakan’ın açılışını yaptığı 27 tesisin listesini alamadığını da eklemişti.

Valilik Öğüt’ü yalanladı
Konunun tüm Türkiye’de tartışılır hale gelmesinden sonra Ardahan Valiliği konu ile ilgili Öğüt’ü yalanlayan bir açıklama yaptı:

"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 21.01.2011 tarihinde İlimize teşrifleri ile gerçekleştirdiği 27 eserin açılışı ile İlgili olarak, bazı yerel ve ulusal basın ve yayın organlarında ve haber sitelerinde, Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt kaynak gösterilerek yapılan yanlış haberlerin yayımlanması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur

1. Açılışı yapılan eserler içerisinde iddia edildiği gibi bakım onarımı yapılan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır.

2. Söz konusu haber ve yazılarda bahsedildiği gibi istinat duvarlarının uzatılan kısmının açılışı değil, DSİ tarafından 2007 yılında başlanıp 2010 yılında tamamlanan ve şehri ikiye bölen Büyük Alabalık Deresi'nin istinat duvarının tamamının açılışı yapılmıştır.

3. Toplu açılışı yapılan tesislerin listesi İçerisinde iddia edilenin aksine hiçbir hastane bulunmamaktadır.

4. Açılış yapılan 27 eser içerisinde iddia edildiği gibi TOKİ konutları bulunmamaktadır.

5. Türk Telekom Binası sadece kolon ve kirişleri kalacak şekilde yıkılmış ve baştan aşağıya modem bir hizmet binası yapılmıştır dolayısı ile iddia edildiği gibi tamir edilen bir binanın açılışı söz konusu değildir.

6. Açılışı yapılan tesisler ve yatırımlar listesi içerisinde iddia edildiği gibi Ardahan - Kars bölünmüş yolu ve aynı yol üzerinde hiçbir köprü bulunmamaktadır.

7. Hükümet Konağı ve İl Emniyet Müdürlüğü binaları söz konusu haberlerde ve yazılarda iddia edildiği gibi ek ya da daha Önce resmî açılışı gerçekleştirilen resmi binalar olmayıp, devasa yatırımlardır. Tamamlanarak yakın zamanda hizmete sokulan fakat resmi açılışları yapılmamış olan bu binalar toplu açılış listesine dahil edilmiştir.

8. Ardahan merkez 300 kişilik öğrenci yurdu, 24 derslikli ve 32 derslikli ilköğretim okullarının inşaatları devam ettiğinden, iddia edilenin aksine, açılış programı listesine konulmamıştır.

9. Açılışı yapılan 27 eser içerisinde TEDAŞ Binası bulunmamaktadır.

10. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan ve 3 bloktan oluşan 500 kişilik Yurt İnşaatı ve Sosyal Tesisleri iş kapsamında TOBB tarafından sadece bir bloğunun yarım kalan kaba inşaatı bitirilen yurt inşaatı da yeniden projelendirilmiş, bu binanın yapılmayan imalatları ile ek 300 kişilik yeni yurt binası ve sosyal tesis inşaatları bir kompleks olarak projelendirilerek bitirilmiş ve 2010 yılı içinde hizmete sokulmuştur.

Dolayısı ile bu haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır"

Öğüt: Başbakan’a tavsiyem açtığı yerleri önce görsün
Ardahan Valiliğinin kendisini yalanlaması üzerine ulaştığımız CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, valiliğin söylemi ile Başbakan'ın kürsüden söyledikleri arasında çelişki olduğunu ifade etti. İşte Öğüt’ün açıklaması:

"Ardahan Valiliği Resmi Web sitesinde bu açılışlarla ilgili basın açıklaması yapmıştır. Başbakanın televizyonlarda bizzat kendi ağzından yapmış olduğu açılışlarla ilgili açıklama ile valiliğin resmi web sitesinde yayınladıkları arasındaki çelişki aşağıda belirtilmiştir.

Şöyle ki

1- Başbakan mikrofondan TEDAŞ Binasının açılışını yaptıklarını söylemiş ancak Valilik açılışı yapılan 27 eser içerisinde TEDAŞ Binasının bulunmadığını belirtmiştir.

2- Başbakan açılış töreninde TÜRK TELEKOM binası yaptık demiş ancakValilik TÜRK TELEKOM Binası sadece kolon ve kirişleri kalacak şekilde yıkılarak yeniden modern bina yapıldı demiştir. Bu tamir veya tadilat değil de nedir?

3- DSİ Genel Müdürlüğünün 5 önemli taşkın koruma projesi dediği projeler, dere kenarlarına yapılan duvarlardır.

4- 27 eser dediğinin 3’ü menfez yapımıdır. (Menfez yapımları eser olabilir mi?)

5- Bölünmüş yolla Ardahan tanıştı demiştir. Ancak yolun yarısı daha yapılmamış ve inşaatı devam etmektedir.

6- Bu durum sadece Ardahan’da böyle değildir. Buna bir örnek verecek olursak daha önce Sayın Başbakan Kars’ta 46 tane toplu açılışlar yapmıştır. Bunlardan birisi de açılışı yapılan Bayburt Barajından Kars’a su getirilmesidir. Ancak şehir merkezine su verilmediği gibi, açılışı yapılan barajın arıtma tesisleri de yeni yapılmaktadır.

Başbakan toplu açılışlardan vazgeçip bundan sonra yerinde inceleme yaptıktan sonra açılışları yapmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz.

Ardahan ilimizde yapılan açılışların hangileri olduğuna dair 24.01.2011 tarihinde valiliğe resmi yazı yazmış olmama rağmen bu güne kadar herhangi bir cevap verilmemiş olup Ayrıca 04.02.2011 tarihinde İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY tarafından cevaplandırılmak üzere bir soru önergesi verdim."

(soL -Haber Merkezi)

Başbakan zaten var olan binanın tadil edilmesi üzerine tekrar açılış yaptı!

İşte 27 eserden biri olan dere kenarına dökülmüş çakıllar...